KOMIK

12:35:00 AM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.

kali ini ingin dikongsi bersama kalian mengenai komik. siapa di sini yang tidak pernah membaca komik? sila angkat kening. hahaha. tak kesah la baca atau tidak. aku nak ceritakan sahaja perihal komik yang sangat aku gemari iaitu Lawak Kampus dan Shabu-Shabu. 

Jenis komik ini kalau tidak silap aku adalah strip komik,[correct me if i'm wrong]. aku suka komik jenis macam ni sebab otak aku tak perlu nak menghadam segala dialog yang panjang-panjang dan meleret-leret macam komik-komik lain tu. oleh hal yang demikian, otak aku cepat faham isi cerita yang ingin disampaikan dan kadang-kadang mampu mengukirkan senyuman di bibir ku yang manis ini. hahaha. jom kita saksikan imej koleksi Lawak Kampus dan Shabu-Shabu aku. [harap maaf, tak banyak macam kalian].
untuk yang latest punye Lawak Kampus, belum sempat beli. download Online sahaja setakat ini.

pesanan penaja : kalau komik ni diterima untuk program Nilam, konpem aku dapat award tuh.

You Might Also Like

29 kutukan membina...

  1. banyak siot komik kau, bagi pinjam doe, kekeke. aku minat juga baca komik tapi malas nk boli. hehe :)

    lawak kampus, lawak shabu-shabu, best ke doe komik mcm nie?

    ReplyDelete
  2. anep : haha. orang lain lagi banyak. best la jugak. kadang2 buat aku senyum sorang2. try la donlod yang lawak kampus. donlod PDF punye.
    :)

    ReplyDelete
  3. ade kee? kat manne, kat mane. kasi link doe. tapi lagi syok kalau ade buku. hehehe

    ReplyDelete
  4. anep : ade. jap aku try search. nanty aku mensen hang kat tuiter.

    ReplyDelete
  5. hee.. nak pinjam!! ^^\


    #siswi suka bace buku sejarah.. baik x??hehe

    ReplyDelete
  6. cinta siswi : boleh.. haha. sejarah kite minat sipi2 je.
    :)

    ReplyDelete
  7. org yg bce komik ni otak die kreatif.. KAN? errr (-_-)

    nseblah komik ta termasuk dlm Nilam.. tpi boleh juga diubah - ubah skit snopsis die.. klau rjen la.. ;)

    ReplyDelete
  8. cekbolat-bolat : taktau la kreatif ke x. kalau masuk Nilam konpem menang.
    :)

    ReplyDelete
  9. mimi pon minat giler bace komik tapi malas nak beli sebab mahal. baik beli novel. komik selalu pinjam dari kawan2 je.

    tau x pe bro, kalau boleh masuk NILAM dah lame dah dapat pingat NILAM 5 bintang gitu walaupon memang mimi dah dapat pingat NILAM tu,

    hahaha, ni kes nak berlagak kejap :P

    ReplyDelete
  10. mimiey : haha.. kan.. kalau masuk nilam for sure menang laa.

    ReplyDelete
  11. banyaknya komik. saya tak minat baca komik. huhu

    ReplyDelete
  12. cikwahidaidris : haha.. sy minat komik. novel2 xlayan.
    :)

    ReplyDelete
  13. xboleh lawan i punya koleksi. muahehe

    ReplyDelete
  14. kinn : ur collection genre lain.
    hahaha. tapi yang ni pon kamu pinjam jugak. hahahaha.

    ReplyDelete
  15. eleh. ye la. nk pinjam lagik. =.=

    ReplyDelete
  16. adik chemay beli semua komik kat 7e tuh agaknya.
    kakak dia yang kedekut ni hanya mmpu meminjam je.
    hehe

    ReplyDelete
  17. chemay : ni semua pon dibeli kat 7e.
    :)
    pinjam pon boleh.jimat sikit.

    ReplyDelete
  18. kumpulah lagi arif..lawak kampus da 1 dozen da keluarannya..

    ReplyDelete
  19. man : yeah.. tapi belum jumpe yg lame2.
    :)

    ReplyDelete
  20. saya suka komik gempak yang maskeret cinta & Le Gardenie.. best!! =)

    ReplyDelete
  21. honey lalala : tu mesti citer panjang kan.
    ;p

    ReplyDelete
  22. citer cinta / jiwang. almaklumlah pompuan =p

    ReplyDelete
  23. gwa x bace komik. gwa bace buku pelajaran je. wakaka.

    ReplyDelete
  24. wahhhhh...nak download gak..kat ner ek...nanti balas kat komen blog aku ek..hehehe

    ReplyDelete
  25. mr bob : donlod kat jiwang.org.
    :) xsempat nak jenguk sane balik. hahaha.

    ReplyDelete
  26. korang leh lepak kt blog aku...kt sane ade lawak kampus dari jilid 1 hingga 13 http://ilovereadingbookss.blogspot.com/

    ReplyDelete