ALATAN UNTUK DOWNLOAD

3:30:00 PM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.

entri ini akan ku ceritakan serba sedikit perkakasan yang diperlukan untuk mendownload secara umumnya, movie secara khususnya. tanpa berceloteh lebih lama. ayuh kita saksikan alatan yang basic untuk menjalankan aktiviti mendownload ini.

1. Internet Download Manager. 
Software ini akan memaksimumkan download speed anda tapi tu depends kepada kamu punye internet connection la ye. cara penggunaan nye senang je. jangan risau. takkan berlaku sebarang kerumitan.

2.WinRAR.
Software ini digunakan untuk menggabungkan files yang telah anda download (biasanya format zip/rar), kebiasaannya uploader akan split sesebuah movie tu kepada beberapa part untuk menyenangkan lagi pengguna mendownloadnya. untuk cantum files tersebut, sila pastikan semua part berada dalam 1 folder yang sama, dan kamu hanya perlu Right-Click atas first part of the movie, then Extract here.

3.7zip.
Software ini sebagai alternatif kepada WINRAR di atas, tapi 7zip ni lagi best la. sebab die boleh extract jugak yang format zip dan rar tu. tapi WINRAR tak boleh nak extract file yang numbered extensions tu seperti Bujang.001. tapi 7zip boleh. so direkemenkan korang download 7zip ni jelah ye.cara untuk extract tu same macam WINRAR je.

last but not least, korang just perlu search site yang provide link untuk download movies and etc. untuk rookie, direkemenkan amik yang Mediafire sahaja.  kalau yang dah expert boleh gune file hosting yang lain.
antara site yang korang boleh singgah untuk download movie.
teamaryzs.com
teamhanna.org
jiwang.net
ddmf.biz
akumuzikhampa.blogspot.com
dan sebagainya.

pesanan penaja : selamat mencuba.

You Might Also Like

20 kutukan membina...

  1. like gile weh entry nih. yelaa. thanx utk lu yg bsusah payah ajar gwa donlod. bhahaha.

    ReplyDelete
  2. yatie musa : akan wa tuntut mekdi dari lu.

    ReplyDelete
  3. chemay rasa memang dah ada software2 ni dalam laptop ni.
    sebab lepas donlod movie tuh.
    extract2 je terus dia gabung 2 part movie tuh.
    heee..

    *bookmark entry ni, sebab nak save link2 tuh. hehe :P

    ReplyDelete
  4. wah. thanks lah bro.

    info berguna sangat ni

    ReplyDelete
  5. cekbolat-bolat : kasik upah dulu. hahaha..

    chemay : haha. banyak lagi link, tapi cukup dulu la yang tu.
    :)

    mimiey : sesame. gengster krubong yang ugut suruh ajar nih.

    ReplyDelete
  6. rin ada WinRAR tu,tp xtau nak guna.huhu +_+

    ReplyDelete
  7. saharinasaharudin : dunt worry. leh belaja slow2.
    :)

    ReplyDelete
  8. xreti lah nak download. oh yaaa, tolong download bicara hati tuk epsisod mlm ni yek. hohoho

    ReplyDelete
  9. Mat HJ Split! hahaha skang ni penting ni

    ReplyDelete
  10. mr.Zack : xpenah pakai pon. hahahahaa.

    ReplyDelete
  11. terima kasih bebanyak arief baru tau kat mana nak downlod movieT___T

    ReplyDelete
  12. delour : sesame. sile donlod cepat2 sebelum semua kene block. haha.
    :)

    ReplyDelete
  13. gengster krubong ke bini-biniku gengster ? hahaha

    ReplyDelete
  14. mimiey : haha.. watak yatie la tu. sesuai sangat.. hahaha.

    ReplyDelete