THE ART OF BLOGGING 101

7:31:00 PM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.
bende yang takkan pernah habis dalam blogging ni adalah follow memollow. kalau bagi sesetengah blogger, mereka akan follow blog yang mereka berkenan dan berminat untuk mengetahui perkembangan serta cerita-cerita yang dipostkan dalam blog tersebut. tapi bagi sesetengah blogger yang lain, mereka hanyalah follow secara rambang, atau lebih mudah untuk diistilahkan, follow untuk menambah bilangan followers dan dengan harapan blog mereka akan difollow kembali nanti. 
untuk rekod, followers yang ramai tidak akan menjamin anda mendapat bilangan komentar yang banyak dan jauh sekali untuk mendapat earning yang tinggi dari syarikat pengiklanan. jadi, konklusinye, sudah-sudahla dengan pepatah " i follow u, follow me back" tu, kat sahabat bloggers selalu aku tengok aktiviti ni. aku senyum je bile tengok tu. haha

pesanan penaja : blogging la secara berhemah, no heart feeling ya guys..

You Might Also Like

30 kutukan membina...

  1. betul ! cekbolat wt tataw je "follow i back" hewhewhew..

    ReplyDelete
  2. CekbOlat-bOlat : that the best thing to do. haha.
    ;D

    ReplyDelete
  3. u follow i follow.. haha esok futsal

    ReplyDelete
  4. mr. Zack : demm yuu.. aku pencen futsal. main guli pulak sekarang ni.

    ReplyDelete
  5. betul2.. e'in lg suke ramai pengomen dr ramai followers..

    ReplyDelete
  6. ein : yes.. itu lah main point nye
    :D

    ReplyDelete
  7. budak lampoh : same2.
    thanks for visiting.

    ReplyDelete
  8. chemay prefer orang baca entry then komen dari folo.
    and chemay cukup menyampah kalau orang suruh chemay follow back.
    hishhhh
    -.-

    ReplyDelete
  9. chemay : yes.. baik komen kan..
    haha.menyampah teros ea.
    :D

    ReplyDelete
  10. haha...guwa rasa pun camtu gak.xperlu lah nk say "follow back"...bunyi mcm paksaan jer. kalau entry die mmg bagus konpem blogger akan follow punya.

    ReplyDelete
  11. laici kang ais : yepp.. tapi ramai lagi yang pakai peribahasa tuh..
    :D

    ReplyDelete
  12. betul2.... then entri pun jadi entri syok sendiri... ahaaaa

    ReplyDelete
  13. folow biar iklas kan kan

    http://cikwanielovela.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. nurul ain : haha.. den selalu buat entry syok sendiri. hahaha.

    cik wanie lovela : iklas itu yang terbaik.
    :D

    ReplyDelete
  15. huhu.. betol tu..
    lama tak singgah blog comel ni :)

    ReplyDelete
  16. arhhh tak kire u follloooowwww I balik!! sambil hentak2 kaki.. hahhaa.. :P da lame arif tak hupdate yerk?? ingatn da hilang tak pun nak menganaktirikan blog.. huhuhu.. :P

    ReplyDelete
  17. farhanah mokthar : haha..comell ke.?
    :D

    nur farah hani : hentak la kuat2.
    ;p
    sibuk cket lately.

    ReplyDelete
  18. "i follow u, follow me back" <--wadepark
    opsss...lebih sudah...hehe

    ReplyDelete
  19. plish abam hijau. followers sy skit je. xkesian ke.

    follow sy pulish. ajak kawan2 abam skali eh.

    maceh.

    ReplyDelete
  20. xavi de : tuuudiaaa..

    ila honeybunny : betull.. secara sihat.

    yatie musa : xde mase nak layan. hahaha.

    ReplyDelete
  21. faisal : haha.blogging slow2.
    carik duit cket2.

    ReplyDelete
  22. ehem ehem ehem !! =p

    ReplyDelete
  23. just follow kalo suke je la.. xpyh la suh org laen follow kite blik.. kan kan?? ;p

    ReplyDelete
  24. arief!!!meh follow blogshop dla lak..wakaka..biasalah, mule2 kan, lame2 dorang akan sdr sndiri..
    hp new year tok ketua^^

    ReplyDelete