KESERONOKAN SEBENAR BLOGGING

4:53:00 PM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.

selamat menyambut Ramadan kepada rakan-rakan blogger. Semoga Ramadan kali ini dapat kita manfaatkan untuk kesejahteraan bersama. pada petang yang hening ini, ingin kami berkongsi beberapa keseronokan sebenar blogging yang kadang-kadang terlepas pandang oleh rakan-rakan blogger kita. jadi kelas hari ini dinamakan Art of Blogging 101. haha. antara keseronokan blogging ni :

1. Rakan-rakan alam maya yang sempoi.
melalui blogging ni kita dapat menambah rakan-rakan baru yang sempoi habis belake. kita dapat bertukar-tukar kisah hidup, pengalaman, ilmu, dan lain-lain lagi. kalau sebelum ni, kawan-kawan den dekat area Pantai Timur ni saje, sekarang sudah branch out sampai 1 Malaysia kot. tapi harus di ingat ya, tambah rakan tidak semestinya menambah followers. keep that in my mind, peribahasa i follow u, follow me back, sudah tidak lagi digemari oleh ramai bloggers, termasuk den.harap maklum.

2. Komentar dan Kutukan yang bernas.
setiap kali kita post entry baru, kita akan dapat pelbagai respon dari pembaca, dan percayalah respon inilah yang paling bernilai di alam blogging ni berbanding income, traffik dan bende-bende lain tu. susah seyh mau dapat komen dari orang yang kita hanya kenal di alam maya ni. tetapi bila ade yang bagi respon tu, kita akan tersenyum lebar sampai ke telinga, mane aku tawu bende ni.?? sebab aku selalu senyom bila bace komen-komen kalian. hahaha.

bagi aku 2 bende ni jelah yang paling bernilai bagi aku berbanding traffik dan duit tu. memang la kita nak jugak duit tu, nak jugak traffik kita mencanak naik. tapi bende ni lagi mahal dari itu semua. tambah-tambah part komen tu, bile baca balik komen-komen lame, hahaha.. best giler wooo.

pesanan penaja : berbuka puasa dalam kegelapan diterangi cahaya lilin sahaja semalam.

You Might Also Like

14 kutukan membina...

  1. so, saya kena komen la supaya awk tersenyum.hehe

    *dah komen dah

    ReplyDelete
  2. betol betol betol...
    tapi kadang kala smeua tuh bergantung pada mood..
    ikot mood turun dan naikkk

    ReplyDelete
  3. tinta cik wanny : thanks.. :D

    jalut : betul2..kadang2 sangkut jugak dengan mood.

    ReplyDelete
  4. masih mencari ape yg kamu ckp tu.
    sebb minat, teruskan even x pandai. hehe.

    ReplyDelete
  5. liana ryan : sudah semestinya..

    qaseh farhanah : teroskan....
    ;D

    ReplyDelete
  6. WA TAK PANDANG DUIT BRO SEBAB WA NAK ORG BACA BLOG WA SUDAH CUKUP BRO.ECEY.HEHE.:D

    ReplyDelete
  7. izyan masri : haha.. bagus2.. wa pon nak jadik macam lu.

    ReplyDelete
  8. mmg seronok blogging ni...eheheh...utk cari ramai kawan maya..rajin2 blogwalking kan...

    ReplyDelete
  9. eryati : erm2..dan rajin2 tinggalkan komen.
    :D

    ReplyDelete
  10. i pun setuju tu. tapi kalau nak komen biar lah ikhlas kan. hohoho

    ReplyDelete
  11. syok tgk traffic masuk ke blog...cuma blum tahap traffic jem je lg....

    ReplyDelete
  12. pesta jiwa : betol2.. xtahap jem lagi.biase je.
    :D

    ReplyDelete