INTERNET TANPA MUAT TURUN IBARAT...

6:46:00 PM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.

pada petang yang hening ini, ingin ku nukilkan 1 post.
baru-baru ini, dunia IT telah digemparkan dengan penyekatan terhadap 10 website file-sharing
oleh kerajaan Malaysia.
penyekatan ini telah menerima pelbagai pujian dan tidak kurang juga cemuhan.
hahaha..aku bukan dari golongan yang memberi pujian, tetapi lebih kepada cemuhan.
tapi tidak mengapa, banyak lagi cara untuk muat turun file dari INTERNET ni.
macam kita nak travel la jugak. contohnye.
dari Kota Bharu nak ke Kuala Lumpur, xsemestinya kita lalu jalan A sahaja.
betol tidak.? hahaha.
lagi pun dunia IT ni terlampau luas, block 10, beratus-ratus lagi muncul.
bagi den yang kaki perempuan download ni,
internet tanpa muat turun ibarat makan nasik tanpa lauk.
hahaha.peribahasa lagi..
macam-macam bende boleh dimuat-turun kat internet ni.
ada bende yang boleh meningkatkan pengetahuan kita, ade juga yang boleh melalaikan kita.
kene pandai-pandai la kan mahu survive di alam maya ini.
agak-agak macam mane ea pada masa depan nanti.
kelajuan internet akan bertambah, tetapi aplikasi internet semakin berkurang.
mungkin nanti anak-anak den boleh guna internet untuk cek emel je kot.hahaha.
sekian.


pesanan penaja : aktivit muat turun memerlukan kesabaran yang jitu.

You Might Also Like

33 kutukan membina...

  1. ade positif dan negatifnya~tapi sebagai salah seorg penggemar download,aku terasa bahang tanpa nya~haha~

    ReplyDelete
  2. qasih nadira : betui3..sangat terasa..
    hahaha.
    :D

    ReplyDelete
  3. da kata kol 3-4 pg je bole donlod2 bnda haram sume tuh :p xpnah try,tp my fren la..huhu

    ReplyDelete
  4. _naJw@_~. : haha.kene try la donlod2 nih. best.
    :D

    ReplyDelete
  5. huhu..
    bukan torrent leh guna lagi ke??

    ReplyDelete
  6. kyo_9 : torrent xsyiok.haha. lame dah xdonlod pakai torrent.

    ReplyDelete
  7. Tak best arrr kena sekat. Macam makan lauk x cukup garam hahah.

    ReplyDelete
  8. dah la nasik xdak lauk..
    kuah pon xdak gak...
    hmmm..lekat mati truih...slow gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    (incase ada bnyak 'r' tue sebab keybod lekat..harap maaf)

    ReplyDelete
  9. heh..biasalah tu..benda ni memang dah kecoh satu malaysia..

    arief..buatlah perenggan..penat gak nak cari mana noktah. haha..ke ko memang suka taip macam ni??

    ReplyDelete
  10. mizz coki : haha.xcukup perasa..

    wert : ceh.. keybod lekat konon...

    titan : memang kecoh... hahaha..begini la den menaip turun temurun. nanty la den tukar.thanks.

    hans : xbanyak org upload ke sane..
    :D

    ReplyDelete
  11. suke jugakk donlod2 ni..hehe...yezza mmerlukan kesabaran yg jitu gituuu..=p

    ReplyDelete
  12. kinn : proposal xlulus ag..

    cikida : haha..betui2.. orang yang lemah semangat xleh donlod2 ni.
    :D

    ReplyDelete
  13. fb pun nnt kene block gak nnt kot.. hahaha.... google pun xleh gak.. :D

    ReplyDelete
  14. Mr Rileks : internet sudah tidak relevan nanty.hahaha.

    ReplyDelete
  15. tk muat dan tk turun.mcm mana?=p

    ReplyDelete
  16. penulis : tu berat badan seimbang.
    ;p

    ReplyDelete
  17. nurul amira : hahaa..biase2 je..
    ;p

    ReplyDelete
  18. kalo xbley donload xde la penambahan dalam koleksi lagu2 terbaru nnt.. sbb semua dah nk kena beli..

    ReplyDelete
  19. Aisumi Chan Kawa'i : jangan risau..banyak lagi site tuk donload2 nih.
    ;D

    ReplyDelete
  20. nanti macam tak ada apa2.
    sunyi je
    -.-
    (bunyi cengkerik)

    ReplyDelete
  21. chemay : haha..siap bunyi cengkerik ag tu..macam dalam drama lak.
    ;p

    ReplyDelete
  22. kalau kurus mcm kau?trn ke muat ke naik?ekekekke=p

    ReplyDelete
  23. dni seminggu ni tak wat dah keje mendonlod kikiki

    ReplyDelete
  24. penulis : aku bukan kurus, aku tough..
    :D

    724422 @ matyo : takpe2.. hang berkecuali..

    ardini humaira : dah besara ke?
    ;p

    ReplyDelete
  25. kalo block asiatorrents mmg nangis makcik ni..huhu..

    ReplyDelete
  26. d_la : selalu muat turun kat citu la tuu.
    hahaha.
    ;D

    ReplyDelete
  27. eleh..tough la sgt.kena angin tsunami,tercmpk 18 meter ke blkg!!=p

    ReplyDelete
  28. penulis : hahaha..ko memang jeles ngan aku.

    ReplyDelete
  29. eh tak tak tak!!aku comel 13 kali dr kau ok?!!=p

    ReplyDelete