HARI YANG PALING AKU BENCI SEMASA PERSEKOLAHAN

8:00:00 PM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.

tajuk entry dah macam isi penting kan.? tidak mengapa. itu lah isu yang bakal dibincangkan pada perbincangan kita pada kali ini. mesti ada hari yang korang semua tidak suka kan semasa sekolah dulu-dulu. bagi aku yang kacak lagi bergaya ini, hari yang aku paling benci jatuh kepada hari "SABTU".

kalau aku sekolah kat Kelantan, aku sangat tidak suka hari Sabtu, tetapi kalau aku sekolah dekat KL ke mane-mane yang tidak sama kawasan tu, aku tidak suka hari Ahad. tahu pasal apa aku tidak suka hari ni?

pasal nya keesokan hari tu dah nak start sekolah balik. baru je 2 ari cuti hujung minggu. sudah habis. kejap je masa berlalu. kadang-kadang aku ade terfikir gak, kenapa la orang xbuat sekolah 2 hari, cuti 5 hari. mesti lagi syiookk kan? mesti lagi ramai orang suka pergi sekolah. hahaha. kene bagi usul dekat kerjaan nih.

apa-apa pun itu zaman dahulu la, mase tu budak-budak belum khatan lagi, sekarang dah jadi jejaka yang tidak diidami setiap wanita. sekarang dah mula memahami proses dan carta alir yang harus ditempuhi sebagai seorang pelajar. tetapi, sekali-sekala tu memang terasa sangat malas untuk memulakan pengajian balik setelah bercuti panjang. 

kesimpulannya, zaman persekolahan memang zaman yang terbaikk. kalau boleh kembali kepada zaman tersebut, aku taknak balik dah zaman milenium ni,hahahaha.
sekian.

pesanan penaja : besok bertolak ke Melaka. 

You Might Also Like

24 kutukan membina...

  1. hahaha :D setuju sesangat !!! dh lama pulak x ggu mamat hijau nie . huhu :D esk gi melaka wtpe?

    ReplyDelete
  2. be lovely : hahaha..ganggu la.
    :P
    pegi masuk meminang tuk diri den.

    p/s : kamu punye blogger profile xleh nak akses, susah mau terjah balik ma.

    ReplyDelete
  3. wowwww. meminanggg ! superbbb .
    follow laa . kan senang
    http://belovelylurve.blogspot.com/
    here for you arief

    ReplyDelete
  4. be lovely : hahaha..memang superb..kalau boleh difollow, den follow ye. sebab blogger den dah lame demam. xleh nk follow orang.
    :D

    ReplyDelete
  5. hahaha :D klu xleh follow . bookmark kan den punye link . ok ;)

    hey, sape gadis bertuah tuh ? cecite cecite

    ReplyDelete
  6. be lovely : hahaha..okes. sudah ctrl+D.
    ade la. mane boleh citer.malu dye nanti.

    ReplyDelete
  7. ececehhh . kedek xmo bgtaw . cessss !

    p/s : lain kali follow awal2 kan sng. hikhikhik

    ReplyDelete
  8. be lovely : hahaha.. nanty la den pinjam mesin mase doremun.

    ReplyDelete
  9. td kul 7.30 ade cte die xnk minx tlg . hahaha

    ReplyDelete
  10. be lovely : baiklah. den cube lagi lain kali.
    :D

    ReplyDelete
  11. tggu next week yee . esk amek2 gambo taw . den nk tgk hang punyo bini

    ReplyDelete
  12. onitsuka_hana : haha..thanks kerana bersetuju.

    ReplyDelete
  13. Zaman sekolah yang paling best ialah cuti sekolah..dah kerja takde cuti..kena amik MC baru cuti..uhuk...

    ReplyDelete
  14. semua orang sama je.cuti 2 hari je.sekolah 5 hari mana adil kan.kalau nak cuti hari2 boleh je.tak yah sekolh dok umah goyang kaki.huhu

    ReplyDelete
  15. 10 kali setuju! da cuti x nak skolah.da skolah xnk cuti... :D

    ReplyDelete
  16. 5 ari cuti,2 ari sekolah.jwbnye,3 tahun darjah 1 je.kau nak?=p

    ReplyDelete
  17. senin lah paling tak best!jumaat paling best sebab rehat lama..eh tu waktu keje kan?hahaha

    ReplyDelete
  18. airaniez wirdani : haha..cuti memang terbaikkk.
    :D

    rozuan ismail : duk tengok citer kartun.best..

    sakura_sue : hahaha.banyak kali la kire ea setuju tuu.
    :D

    penulis : aku nak.hahahah.

    cik helena : same jgak waktu keje ngan sekola.lebih kurang je.
    hoho.

    ReplyDelete
  19. hahahaha
    aku xsuka hari Ahad dan Isnin sebab ada perhimpunan yang lama
    penat berdiri
    panas

    Lirik Lagu Beribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Hamzah

    ReplyDelete
  20. pttleh badan kering je.kunun2 tough la sgt!!cehhh!!=p

    ReplyDelete