BURGER KU BERTARAF ANTARABANGSA..

11:10:00 PM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.


sudah lama tidak menaip di komputer riba tercinta
kerana kesibukan dengan tugas harian sebagai penjual burger yang berjaya.
bersyukur kepada Tuhan, dengan rezeki yang dilimpahkan.
sepanjang 28 Mei - 3 Jun, aku telah dipelawa untuk
membantu ibu saudara ku di gerai jualan nya bersempena
dengan SUKBEL 2011 bertempat di Kem Kandis, Bachok, Kelantan.
nak tawu ape itu SUKBEL? korang google la sendiri.hahaha.
akan tetapi bukan itu yang ingin ditonjolkan di sini.
SUKBEL ini adalah di peringkat antarabangsa, jadi peserta-peserta yang 
datang adalah dari seluruh dunia.
antara nya adalah Mongolia, South Korea, China, India, Bangladesh, Pakistan
Indonesia, Brunei, Thailand dll.
aku sebagai pembungkus burger yang berjaya telah berjaya memenuhi
permintaan pelanggan sepanjang SUKBEL ini berlangsung.
tetapi yang paling menarik adalah, cik awek yang comel dan cun 
dari Mongolia telah mengorder burger dari gerai kami 2 kali dalam sehari.
itu menunjukkan burger kami bertaraf antarabangsa.hahaha.
cik awek dari Mongolia ini sangat Hot okeh. berdarah hidung den.
untuk rekod, terdapat lebih dari 10 gerai jualan di sana.
banyak lagi mahu dikongsi. tetapi tunggu abis SUKBEL ni dulu
baru den citer.hahaha.
sekian.


pesanan penaja : ade orang rindu den x?

You Might Also Like

15 kutukan membina...

  1. pergh, cam best jah bunyi
    maeriah la bachok loni dok?
    beyeh, selamat berniaga
    jgn duk ngitai kokse,haha

    ReplyDelete
  2. 01101101 01101111 01101110 01100111 01101111 01101100 01101001 01100001 00100000 01110100 01110101 01100101 00101110 00101110 00001010 00001010 00101010 01110010 01101001 01101110 01100100 01110101

    ReplyDelete
  3. sukbel tue nate ap?
    google xjupe pom..

    ReplyDelete
  4. xtawu pun ada program bachok nu. kalu ak g, nak bege free deh.. haha

    ReplyDelete
  5. post burger antarabangsa tuh dekat chemay boleh?
    post lajuu..
    hehe
    :P

    ReplyDelete
  6. cube bayangkan burger king bukak gerai sebelah ko., rasenye ape yg jadi ek? hahaha..

    ReplyDelete
  7. penaberkala : hahaha.xde ngita2..abes dh..

    anon : okeh..

    wert : aak.

    aynaUna : xpyh g. abis doh.hahaha.

    chemay : sekarang jugak kami pos..okes?

    botak : dem..kenapa perumpamaan itu diberikan..

    ReplyDelete
  8. banyak sgt kedai burger kat sana.. tapi yg saya selalu singgah kedai kat area hujung pasar tu, yg boleh on9 sekali tu..

    ReplyDelete
  9. Haruno Hana 하나 : dukacita dimaklumkan..itu bukan gerai kami.huhu..gerai kami yang ade jual megi goreng..

    ReplyDelete
  10. eh..ada sukbel ek? bakpo tak tau pun huhu. sampai bila sukbel ni? kalu dan, nak g petang ni. bagitaulah kedai gerai mana..bleh dtg singgah :)

    ReplyDelete
  11. memang internationale nih..hehe..

    ReplyDelete
  12. hahaha...cik ton baru jah cerito kat apik petang sabtu..hahaha..memang terbaik!!

    ReplyDelete
  13. gua rindu lu der. lu hebat der. terbaek la der! ekekekeke ;p

    ReplyDelete
  14. memang seronok menghitung duit untung lepas abis berniaga..

    ReplyDelete