5 - 1 + 2 - 1 - 1

11:15:00 AM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.


amacam tajuk entry..?
hebat bukan..
taknak mengarut panjang-panjang..nak story pasal hamsters kesayangan hamba.
sebulan lepas cik hamster lahirkan 5 ekor anak, sudah besar panjang semua.
dua hari yang lepas 1 ekor telah di"kidnapped" oleh samseng tikus kat rumah hamba.
semalam selepas pulang dari kerja, cik hamster telah melahirkan lagi 2 ekor anak hamster.
tetapi seekor telah mati dibaham oleh abang-abangnya yang tidak
mampu menerima ahli baru dalam family tersebut.
lantas aku asingkan 4 ekor senior baby hamsters itu dan meninggalkan
si ibu dengan si anak yang masih kecil dan kemerahan itu.
setelah pulang dari bermain futsal, anak hamster yang kecil itu juga telah mati.
mungkin kerana tidak cukup bulan.
jadi itu lah penjelasan kepada persamaan algebra kita pada hari ini.
5 - 1 + 2 - 1 - 1.
family planning aku sangat berkesan untuk cik hamsters ini.
sekian.


pesanan penaja : walaupun bilangan hamsters berkurang, BE aku tambah lagi 1 hari ini. syukur.

You Might Also Like

10 kutukan membina...

  1. takziah kpd ibu hamster..

    BE bertambah? blanje2!hehe

    ReplyDelete
  2. entry paling santai..tak payah nak pening2.hehe

    ReplyDelete
  3. akhirnya terjawab soklan matematik tu. hehe

    ReplyDelete
  4. bagus nyer family planning..... ha ha!!!

    ReplyDelete
  5. amirah adnan : haha..cik misi reti rawat hamster dop?
    belanje kepsi..buleh.

    amry : kalau pening kene makan aktipas.

    dawa : haha..soalan yang paling mencabar..

    areyou : amik semua pown boleh.hahaha.

    cikpia : tengok la sape planner nye..
    :D

    ReplyDelete
  6. macam tue ke cerita nya. boleh buat formula nie.

    ReplyDelete
  7. taktaula nak gelak ke nak nangis baca entri ni..sungguh sadis perjalanan hidup anak hamster..apatah lagi anak manusia?

    ReplyDelete
  8. cikguden : hahaha.boleh2..

    kinn : mintak ngan nuffnang.

    airaniez wirdani : sedih3..xleh gelak.
    :D

    ReplyDelete