KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

10:02:00 AM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.


hari ini mau story pasal kenangan mase zaman sekolah dulu.
ada beberapa perkara yang mengakibatkan aku teringat kembali zaman retro dahulu
setelah menjejakkan kaki ke sekolah lama semalam untuk mengambil SPEAKING TEST.


1. uniform sekolah.



















rindu giler nak pakai seluar biru, seluar hijau, baju putih, tali leher..
kasut putih bertompok-tompok koko. smart giler lah..rambut pulak kasik nerd abes.
[0.o]


2. perhimpunan.










perhimpunan utk dengar cikgu-cikgu bertugas bagi ucapan, walaupun tidak berapa nak mendengar nye.
hahaha.tapi best bile time nak nyanyi, tambah2 kalau conductor tu cikgu wanita yang comey.
[o.0]


3. papan hitam.


















yang ni retro abis seyh walaupun masih konfius kenapa panggil papan hitam, sedangkan dye hijau. kapur putih + kapur warna-warni. memang klasikk abes la.
tapi best, boleh wakenabeb kan orang dengan "duster" tu. baling sana-sini, kasik kecoh 1 kelas.


4. waktu rehat.














beratur dekat kantin tuk beli nasik dengan air, rasenye dulu seringgit tu da boleh beli 1 set smiley meal [nasik + air] sekarang susa da kowt nak jumpe.


5. ni yang paling best, tawu ape.??
hahaha..LOCENG BALIK.


















seyes, bile dengar loceng ni, cikgu cakap ape kat depan memang sudah tidak diterima 
masuk oleh receptor kat telinga nih.
rindu giler lah..


aku nak sekola rendah balik.


image : google.


pesanan penaja : bawak bekal datang opis = efisyen.

You Might Also Like

51 kutukan membina...

  1. KO PUN DH BUATKAN AKAK TERKENANG KAT ZAMAN PERSEKOLAHAN AKAK GAK DH. SYG AKAK TAKDE SCANNER.

    IF HADO..DPT UP ENTRY ZAMAN DULU²..HAHA

    ReplyDelete
  2. redbloodsnow : best kan kak, retro abes zaman tu.haha.
    :D

    ReplyDelete
  3. huwaa...tetiba jerk rasa nak kembali ke zaman sekolah rendah... hehe

    ReplyDelete
  4. cik moon : jom kembali ke sekola..
    :D

    ReplyDelete
  5. Arief saya kenal budak dua orang pakai baju sekolah tu taw? Si Barry dan si Cengal anak blogger bernama BigMomma ahhaaahahah..

    ReplyDelete
  6. cokelat-rawkz : eh.cakap kat bigmomma, kami curik gamba dye kat google.
    :D

    ReplyDelete
  7. siyes rs nk skolah blk tp nak blaja betul2 xnak main2 dah..hehe

    ReplyDelete
  8. d_la : huhu.kami nak main2 lagi..hahahaha.

    ReplyDelete
  9. meh masuk sekolah rendah balik.. ahaha

    ReplyDelete
  10. ayna chan : haha.sekolah mentuan.
    :D

    ReplyDelete
  11. Saya dulu suka bawa lastik ke sekolah..

    ReplyDelete
  12. relevan : haha..bawak lastik ea..bagus3.
    :D

    ReplyDelete
  13. pnjam mesin masa doraemon...

    ReplyDelete
  14. zura : kene carik doraemon dulu.
    :D

    ReplyDelete
  15. rindu zaman sekolah. kalau lah boleh undur balik masa kan. tapi nak wat cane. kite semua menua.

    ReplyDelete
  16. ika honey bunny : datang jugak hang kat blog picisan aku neh.hahahaha.

    ReplyDelete
  17. rindu giler zaman sekolah especially kawan2..bawak bekal g sekolah pastue mkn ramai2..bestnyer laaa..waaaa,nak blik zaman sekolah..hehhee

    ReplyDelete
  18. noraien : huhu.best2..malam ni tunggu kat bus stop, kite ramai2 pegi zaman sekolah.
    :D

    ReplyDelete
  19. malam sekolah tutup laaa arief ~~nti jpe hantu kak limah lak..hahha :D

    ReplyDelete
  20. noraien : kalau macam tu, pagi besok selepas subuh.

    ReplyDelete
  21. syairahmohdanuar : haha..nanti rindu la tu kalau lame2.
    ;D

    ReplyDelete
  22. hehee..lpas subuh??okey jugak...nk tggu kat bus stop ner??

    ReplyDelete
  23. noraien : bus stop yang berhampiran.
    ;p

    ReplyDelete
  24. bus stop yg berhampiran tue kat ner ea??peliknyer name bus stop tue..haha ;p

    ReplyDelete
  25. rindu gak kat zaman sekolah..

    ReplyDelete
  26. zamann skolah mmg bnyk kenangan. haha !

    ReplyDelete
  27. pok meng : awek2 cun pn ramai..
    :D

    ReplyDelete
  28. kawen lagi best dari sekolah..
    betul..tak tipu!
    heheheh

    ReplyDelete
  29. part jam loceng tu akak stuju sgt2 haha. mmg tak masuk ape da dlm otak kalu ckgu ckp time tu. kemas buku sumer balik!!

    ReplyDelete
  30. a'a..rindu nk skolah rendah balik..main kejar-kejar, cop2 tiang, kotorkan baju & kasut sekolah..kekekek..

    ReplyDelete
  31. salam
    nice zaman sekolah zaman paling best

    ReplyDelete
  32. diana : haha..tunggu cukup ilmu dulu baru leh kawen.

    mommynana : hehe..pura2 dengar je time tu.
    :D

    xaty : cop2 tiang best.
    huhu.

    b.r.u.t.a.l.s.o.l.o. : betul2..the best.
    :D

    ReplyDelete
  33. hye leo boy..... sama la kita bintang leo. seronok kan teringat zaman sekolah??

    ReplyDelete
  34. tasha : aik..mane tawu bintang leo.?
    [O_o]

    ReplyDelete
  35. adeh arief nih..
    kasik la mencabar sikit.. hehe..
    tapi rasa cam ok cuma tinggal nak ajarkan budak2 jer lagi.. hehe.. rasa2 ok tak the song combination..

    ReplyDelete
  36. i3na : huhu..ok kowt kak.
    xreti sangat bab2 lagu nieh.
    :D

    ReplyDelete
  37. time perhimpunan paling tk best..tk suke diri lame2..:)

    ReplyDelete
  38. nur aisya humaira : huhu..betol2..penat..tambah2 lepas tue ade spot check pulak.

    ReplyDelete
  39. Dulu aku igt time sekolah agama petang, mase rehat main konda-kondi, tak pon main teng-teng. haha

    ReplyDelete
  40. fambest : haha..abes semua permainan kuar kan.semua best lah.
    guli pn main dalam sekolah

    ReplyDelete
  41. missing one point.
    ponteng sekolah.
    mesti pernah kannnn.

    ReplyDelete
  42. nasib baik tak bagitahu time kena rotan.. masa perhimpunan.. wahh ...

    ReplyDelete
  43. dulu best main baling2 kapaur dlm kelas..siap buat 2 team lagi berperang..

    ReplyDelete
  44. farhanah mokhtar : xpenah..kami budak baik.
    :D

    zik : haha.tak penah kene rotan lagi, sebab tu xciter, tapi kene lempang tu ade la.

    faiz : haha..tu lagi terbaik tu..siap buat team.
    :D

    ReplyDelete
  45. comel gile gmbr atas sekali 2.. ;p

    ReplyDelete
  46. ♥e'in♥ : erm2..kredit kepada tuan gamba nye.
    kami jumpe kat google je.
    :D

    ReplyDelete