HONDA BERODA DUA DAN SI BUDAK COMEL

8:30:00 PM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.

pada petang yang berbahagia tadi, aku telah diamanahkan oleh bapa saudaraku
untuk pergi mencari makaroni dan juga spagheti.
aku menghampiri honda beroda dua ku untuk memulakan perjalanan.
tiada yang menarik sepanjang perjalanan ku ke destinasi yang dituju yakni mini market.
setibanya aku di mini market, aku terus mengambil 1 paket makaroni dan spagheti.
ketika pulang,setibanya aku di 1 persimpangan aku ternampak kelibat 2 orang kanak-kanak comel
di dalam sebuah kereta di sebelah ku.
mereka sungguh ceria dan saling berbalas senyuman di antara mereka.
aku pun ingin menyibukkan diri dengan memberi senyuman hamster kepada mereka.
mereka semakin riang.
lampu isyarat bertukar hijau. kereta tersebut berlalu pergi, dan aku mengikuti rapat kereta
tersebut untuk bermain-main mata dengan kanak-kanak comel itu.
aksi potong-memotong berlaku dalam 2 3 kali, menyebabkan kanak-kanak tadi tersenyum dengan 
senyuman yang tersangat comel. 
akhirnya, kereta terbabit membelok masuk ke satu lorong.
hahah.aku tidak sempat untuk memberi "flying kiss" kat mereka.
semoga kita berjumpa lagi kanak-kanak comel.
mereka sungguh comel.















lebih kurang mia ni la adik tadi, tapi kecik sikit.
kembar kowt tadi.

image : google.

pesanan penaja : esok muet, tapi masih gatal melepak di alam maya.

You Might Also Like

33 kutukan membina...

  1. pehh, dengan bdk2 pun jadik! kehkeh. muet? kacang je tuhhhhh.. huehue

    ReplyDelete
  2. pinky pixie : hahaha..budak2 tu comel seyh..muet kacang?
    hahah.lupekan kulit betol muet ni.

    ReplyDelete
  3. buat bulat atas tanah..
    paling k blakang..

    ReplyDelete
  4. comel la tu klau dh muke nk sme ngn mia!! esok muet?!! good luck okay!! ^^

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  5. wert : L.

    farhana jafri : huhu..thanks.

    ReplyDelete
  6. err,mesti suka budak-budak ni..
    hee :P
    gud luck.

    ReplyDelete
  7. farhanah mokhtar : xdela suke sangat huhu..
    time kasih.
    :D

    ReplyDelete
  8. Hahah rajinn ngekor budak comel eh! ;))
    anyway goodluck utk muet tuh!
    kita pun esok nk berperang dgn java programming! perhhh

    ReplyDelete
  9. dilakochan : erm2..thanks.. java ??
    best wooo..

    ReplyDelete
  10. igtkan senyum2 dgn mia tadi..aishhhh!

    ReplyDelete
  11. cik nemo : kalau mia, kami kejar sampai dpat la tadi.
    :D
    untuk amik gambar

    ReplyDelete
  12. esok muet???
    alaaaa...senang je.goreng-goreng sampai lebam dpt la band 6.hehe..
    gud luck!

    ReplyDelete
  13. ruby : nak goreng sampai lebam tu kene pakai minyak zaiton kew..
    ;p

    ReplyDelete
  14. sy pun geram je kalau tengok budak comel..kdg2 tgh drive, kalau kete depan ada budak comel, sy main lambai2 dgn budak tu..hehehe

    ReplyDelete
  15. haha.comel je senyuman hamster >.<

    harini eh muet?gdluck :)

    ReplyDelete
  16. UIII ARIEF. IF ADIK KO LEBIH KURANG CAM SI MIA TU..MMG COMEL LAH DIA JAWAPNYA/...HIKSS

    ReplyDelete
  17. Aku pun suka jumpa budak.. Pasti akan aku beri senyuman yang paling comel.. Aku agak senyuman itu lebih comel lagi dari senyuman bebudak tu.. Hahaha.. Nak jadi awet muda kenalah gitu.. Kwang kwang kwang..


    Entry Terbaru : Alamak! Video 'Panas' Dah Tersebar..

    ReplyDelete
  18. Waalaikumsalam..
    haha ngokngek!!
    menggatal gan budak2 yer..haha;p

    ReplyDelete
  19. nabila saat : huhu.sangat2 comel..

    chenta : main2 lambai kan..best giler..

    ciku : agak rindu la.
    :D

    syairahmohdanuar : huhu.penah tengok ke senyuman hamster..
    :D

    redbloodsnow : sangat2 comel kak..

    d_tieah : awet muda tu hape..hahahahaha..

    akin amar : haha..mane ade menggatal..baik2 sahaje.

    ReplyDelete
  20. haha..penyayang ni..hehe...

    good luck..

    ReplyDelete
  21. puteri ain : penyayang la sangat.
    thanks

    ReplyDelete
  22. Gud Luck rif..:)

    waaa,teruja plak dgr cite kembar2 ni..:)

    ReplyDelete
  23. nur aisya humaira : time kasih kak..huhu.

    ReplyDelete
  24. suke jugak main mata ngan budak2 kecik even kat traffic light ke. supermarket ke..kat mana2 jelah..

    ReplyDelete
  25. zura : kanak2 kecik memang comel.
    :D

    ReplyDelete