AKU YANG TIDAK PERNAH NAIK LRT

9:52:00 PM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.

sungguh bergembira dengan kemeriahan traffik hari ini.
sungguh tidak disangka-sangka dapat mencapai jumlah tersebut.
tapi masih rendah jika  mahu dibandingkan dengan blog-blog yang dah well-established
kat luar tu.apa-apa pun, ini sudah cukup menggembirakan aku.
okes.berbalik kepada entry hari ini.
sape yang tidak pernah naik Light Railway Transit (LRT) / Komuter dan adik-beradik bende ni la.
sila angkat tangan macam Ucop Wilcha.
aku memang angkat tangan sudah ni.
rakan-rakan yang menetap kat ibu kota tu mesti selalu naik kan pengangkutan awam ni.
bagi kami ni yang jauh dari ibu kota, memang takde nye bende ni duk lalu
kat atas kepala tuh.hahaha.
kalau aku pergi ibu kota pun, takde orang nak bawak aku jalan-jalan naik LRT dan keluarganya ni.
mesti naik kereta, motorsikal, takpun teksi.
lepas ni kalau berjaya melanjutkan pelajaran ke ibu kota, kene belajar la nak naik benda nih.
oleh hal yang demikian, kepada rakan-rakan yang biasa naik LRT dan adik-beradik nye nih.
sila bikin tutorial "how to ride a LRT n his family"..

nanti aku nak study tutorial tu, mesti gempak entry tu nanti, rase macam takde orang buat lagi.
serius.


pesanan penaja : traffik hari ini sungguh kencang. syukur.

You Might Also Like

33 kutukan membina...

  1. ahakzzz..

    haha..zis 1st time nak LRT bila eh? ntah lupa dah..tapi mmg teruja jugak lah..haha

    skarang ni study kat negeri di bawah bayu..ntah bila lah kat sini nak ada LRT..senang skit nak gi kelas kalo ada LRT ni ^^

    ReplyDelete
  2. zis : okeh la tu suda ade pengalaman.
    kami ni belum pernah lagi.
    :D

    ReplyDelete
  3. x patut?

    aku yg dok sarawak dah naik Monorel, LRT, komuter dan yg sewaktu dengannye. hehehe tu pun waktu bercuti ke KL

    ReplyDelete
  4. walaupun aku duk kat lembah klang aku jarang naik benda nie sbb laluannye tak menghala ke tempat kerja aku.

    ReplyDelete
  5. mizz coki : erm2..kami jarang je g KL. :D

    ReplyDelete
  6. cayrul : takpe..janji da penah naik.hoho.
    :D

    ReplyDelete
  7. haha.. siap nak study tuh..penah naek sume tuh..yg paling x best ktm..nak2 time weekend..mat bangla ramai weh!

    ReplyDelete
  8. amirah adnan : ladies kan minat mat bangla..
    hahaha.
    ;p gurau sahaje deh.

    ReplyDelete
  9. best sebenarnya naik public transport ni...but sadly public transport kat negara kita ni still low quality..ada tu kes ktm lambat sampai la...ktm takde ekon la...bas terbalik la..mcm2..

    ReplyDelete
  10. den pon tak pernah naik menatang LRT ni..komuter ngan monorel pernah la..

    ReplyDelete
  11. haha..senang saja..dulu first time naik pon belajar sendiri..x de tutorial pon..ikut orang lain buat je

    ReplyDelete
  12. naek LRT selalu delay. aigoo. kadang2 baek drive jer. hehe *padahal tak duduk kl pun. hihi *

    ReplyDelete
  13. cik aish : erm2..selalu sangat lambat..public transport yang jenis lalu ikot atas kepala nie je belum naik lagi.

    yantzyanttie : serius. [0.0]

    faiz : ahah..xpe la tu, kire adik beradik dye.

    rozuan ismail : erm2..nanti la mencuba nasib.

    zura : bape abad..huhu.

    myra arshad : haha..xpe..nanti g kl, kite pusing KL tu same2 10 kali.
    :D

    ReplyDelete
  14. nasib baek penah naek jugak.. hihi

    ReplyDelete
  15. mieyrah lolly : tahniah2.
    huhu.
    :D

    ReplyDelete
  16. senang je bro, beli tiket ckp nak pergi mane, pas2 masukkan tiket kat pintu masuk, tggu sampai tiket keluar, amek tiket tersebut dan jalan terus masuk lrt.. sampai stesen masukkan tiket pas2 blah je tak payah tggu tiket kuar da :)

    Alat Untuk Uji Pasangan Anda

    ReplyDelete
  17. henry zackery : haha.thanks bro.nanti akan dipraktikkan.
    :D

    ReplyDelete
  18. wah seyes ke tak pernah naik...takpe2 senang jer...selamat mencuba yer..hehe

    ReplyDelete
  19. nur hidayah isa : betol la..huhu...nanti baru nak cube.

    ReplyDelete
  20. hehe. mcm tunang pun x penah naik lrt. sibuk ajak dating naik lrt kan. nk try katanya. mmg tak lah kann sbb sy ni mls nk sesak2 sgt. hihihi.

    ReplyDelete
  21. sweethoney : huhu.sesak2 pown xbest gak kan.
    :D

    ReplyDelete
  22. akak lagiiiii lah taw. tak pernah naik, tak pernah tgk live². see how jakun am i..hahaha

    sbb kat kuching mane hado menatang ni :D

    ReplyDelete
  23. redbloodsnow : same la kak..kite gang la.
    kat kb pown xde bende nih.
    :D

    ReplyDelete
  24. kalau aku, benda-benda camni kena pergi and praktikkan sendiri baru aku faham. kalau pergi dengan member or member ajar pakai mulut je aku tak ingat. eheh. so tutorial tu memang useless lah.

    senang je sebenarnya. masa mula-mula dulu dok study jugak map laluan LRT/KTM sume ni. sekarang everytime nak keluar tempat baru google dulu camane nak pergi sana naik public transport so, sikit-sikit belajar. :P

    ReplyDelete
  25. akak pon ms zaman blaja 1st time naik lrt.ms tu bdebar2 takut gerabak tu tjatuh.hahaha.lepas tu ada pengalaman tersilap naik lrt sbb dia ada 2 tangga belah kiri/kanan lepas tu 1 laluan tu ada 2 stesen.mmmmm nnt2 ko paham lah .tp ingat jgn naik koc pink yer..hehe

    ReplyDelete
  26. aina : haha.mane boleh xnaik.
    kami suke pink.
    kene naik pink.

    ReplyDelete
  27. naik arief, silakan.make sure b4 tu,pakai tudung dan cukur misai tau:))

    further study mana?

    ReplyDelete
  28. aina : haha okies.. ipta kowt.
    :D

    ReplyDelete
  29. hahaha..belajar2 la nek yek..senang jek pon..=) tgk jek papan tanda..klu silap tgk, jauh la perjalanan tuh

    ReplyDelete