AKU SUDAH JADI ATUK

9:56:00 AM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.


apa khabar kalian pada hari khamis yang indah ini.?
hari ini, opis ku bakal diterjah oleh pensyarah pemantau dari UiTM Kampus Machang.
beliau sudah mengcallipon ari tu, rasenye macam ok je lecturer ni, sporting kowt.
btw, bukan itu yang bakal ku ceritakan kali ini.
pada tanggal 5 April 2011, di petang yang mendung dan berangin suam-suam kuku.
my syrian hamster yang comel telah selamat melahirkan 5 ekor babies.
hahaha.entah betol ke tidak bahasa aku kali nieh.
jantina kesemua anak-anak hamster tersebut masih belum dapat dikenalpasti.
beberapa kepingan gambar telah berjaya ditangkap untuk direkodkan.
oleh hal yang demikian, aku telah berjaya mendapat pangkat atuk.
hahahaha.joom kite tengok gambar baby hamsters nie.
masih kecik dan merah. kalau ade yang geli, sila ctrl+w sekarang.






inilah si ibu kepada anak-anak kecil itu.


yang roborovski xtawu la bile nak bersalin, tengok badan da boyot.
nasib baik syrian ni da bersalin.
syukur..


pesanan penaja : tidak sabar untuk menunggu mereka besar.

You Might Also Like

48 kutukan membina...

  1. eeww~~
    sangat geli tengok anak2 hamster yg baru lahir tu, =)

    ReplyDelete
  2. aww!!!!!!!! comelnya!! hana pun ada hamster jugak . tapi tak beranak-anak lagi . huhu . bila la bole timang cucu ni . haha

    ReplyDelete
  3. kami dan mereka!! : haha..
    sudah dibilangin, kalau geli sila ctrl+w..kamu yang degil.hahaha.

    hannafauzann : erm2..comel.
    nanti dapat cucu gak tue..tunggu.
    :D

    ReplyDelete
  4. Tapi nyawa bintang ni selalu tak panjang.. Macam hamster kat umah dulu pun kejap je dah mati.. Huhuhu..



    Entry Terbaru : Senarai Penuh Calon BN ; Pilihanraya DUN Sarawak Ke10

    ReplyDelete
  5. d_tieah : erm2..kene jage elok2..n tawu pantang larang dye.
    :D

    ReplyDelete
  6. hehehhe~ comel..tp merah2 lg tu jd geli sket hehe~


    nnti update ek~ time da ada bulu2~

    ReplyDelete
  7. alinac lover : nanti da tumbuh bulu, mesti super duper cute,
    :D
    okes.

    ReplyDelete
  8. wah...now aref dah jd DATUK Arief....jaga cucu bebaik yer tuk..

    ReplyDelete
  9. kswsk : haha..panggil la datuk.
    haha.bangga giler.
    :D

    ReplyDelete
  10. kid : hahah..nanti nak daftar kan cucu p tadika.
    :D

    ReplyDelete
  11. aaaa geli gn hamsterrrr :P

    klo sugar glider tu suka sangat!!!

    ReplyDelete
  12. sweethoney : hahaha..bukan ke sugar glider tu sepupu sepapat je ngan hamster nieh.
    ;p

    ReplyDelete
  13. cadlynn : nanty da tumbuh bulu lagi comel.
    :D

    ReplyDelete
  14. SO, SKRG NI SI IBU TGH PANTANG LA... SO, SI ATUK KENALA PANTAU....HEHEHEHE

    ReplyDelete
  15. dwaty : suda pasang surveillance cam, 24/7.
    hahah.

    ReplyDelete
  16. erkkk terasa geli plak nengok baby hamster arief tu..huhu

    ReplyDelete
  17. cik moon : haha..time ni memang geli.tunggu la bile da comey nanti.
    :D

    ReplyDelete
  18. camtu ye rupa baby hamster..

    ReplyDelete
  19. hehe tgok baby hamster baru lahir tu!
    takde bulu!!!

    ReplyDelete
  20. marshmallow : hahah..biase la tue.
    ;D

    ReplyDelete
  21. comelnye ko nye hamster. teringat aku kat hamster lame aku name CikTemok, skali kalau beranak, sampai 12 ekor, kecik2 je..tapi dah 2 tahun mati sebab bapak aku pegi letak luar rumah. bile tengok ko nye hamster rasa nak bela je lagi. tapi pas hamster ni beranak, susah nak masukkan balik hamster jantan ngan betina satu sangkar. nnti diorang gaduh balik.. huhuh

    ReplyDelete
  22. comelnye ko nye hamster. teringat aku kat hamster lame aku name CikTemok, skali kalau beranak, sampai 12 ekor, kecik2 je..tapi dah 2 tahun mati sebab bapak aku pegi letak luar rumah. bile tengok ko nye hamster rasa nak bela je lagi. tapi pas hamster ni beranak, susah nak masukkan balik hamster jantan ngan betina satu sangkar. nnti diorang gaduh balik.. huhuh

    ReplyDelete
  23. k.zoe : woww.ramainye 12 ekor.
    huhu..bela la lagi..best ape.
    :D

    ReplyDelete
  24. nur aisya humaira : mase ni je geli2..nanti comel la kak.
    :D

    ReplyDelete
  25. nakkkkk.bhaha.
    geli.sumpah. -.-
    tp nak 1.huhu

    ReplyDelete
  26. syafiqakarim : haha..geli, tapi mau.
    :D

    ReplyDelete
  27. eeeeeeeeeeeeeeeeeeee. gelinye tgk baby hamster tu merah2 ^^,

    ReplyDelete
  28. ♥ηαβiLα Lαα♥ : haha.comel ape.
    ;p

    ReplyDelete
  29. OKEYYYY agak geli okay nengok anak hamster yg baru lahir. bila dh ade bulusssss baru chomel! haha..
    anyway congrats atokk! ;))

    ReplyDelete
  30. joegrimjow : huhu..memang comel.

    ReplyDelete
  31. pandai betul dia pose kat gambar last tu. kem salam.

    ReplyDelete
  32. fina fiento : tunggu dye lepas pantang baru boleh.
    :D

    ReplyDelete
  33. jage elok2.n make sure mak dia tak makan anak.sometimes mak die bole meroyan pegi makan budak2 tecit tu.

    ReplyDelete
  34. hahahaha.. dah kempunan nak jadi atuk ker smapai hamster pun iktiraf cucu.. uhuhu,, hamster besar comel.. kcik.. eiuuww... ;p

    ReplyDelete
  35. gadis eqa : okes..
    :D

    nur farah hani : kecik2 pown comel gak.hahahaha.

    ReplyDelete
  36. comelnye! dah lame tak bela hamster.
    teringin nk tgk anak2 dye yg mcm gummybear tuu. ngeh~~ :D

    ReplyDelete
  37. ichako : erm2..tidak sabar untuk menanti saat itu.

    ReplyDelete
  38. Peja nak hamster seorang, blh x?

    ReplyDelete
  39. peja : haha.kalau nak seekor boleh, tapi kalau nk seorang, xdapat den nak nolong eh.
    :D

    ReplyDelete
  40. nk cop sekor! nati aku g amek umoh mg~~ wawawa

    ReplyDelete