PEMANDU KERETA YANG *&^%$#

10:51:00 AM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.


post ini ingin dibuat semalam lagi, tapi tiada berkesempatan.
jadi ditunda kepada hari ini.
semalam semasa aku sedang asyik memandu honda beroda dua ku untuk ke bandar.
sebuah kereta kecil keluaran malaya telah memotong ku.
aku tidak kisah jika beliau memintas ku. akan tetapi yang membikin aku panas hati apabila beliau
menembak tepat kepada ku percikan air yang kotor daripada lopak air.
sangat kejam kereta tersebut.
masih jelas berada di memori kepala ku jenis, warna, nombor pendaftaran kereta )(*&^%$ terbabit.
sangat sengal seyh..mentang-mentang naik kereta.
macam mane dia boleh tak perasan lopak air tu, agaknye sebab awek dye kat sebelah kowt.
sebab tu la xperasan.. (*&^%$#@! . fish cake betol la mamat tuh.
nasib baik aku pakai baju itam. 
pemandu kereta sekarang ni dah xhirau kat pengguna jalan raya yang lain, ingat dye sowang je gune 
jalan tu. malam sebelum tu pun aku dah kene sekali. kereta bukan main lagi mahal, tapi bile nak belok 
tu kan, dah elok da bagi isyarat, tapi dye punye lampu signal tu sempat berkelip sekali je.
terus belok..dasyatt betul aku kate rakyat malaysia ni. jimat sangat nak bagi signal, bagus betol.
apalah nasib diriku yang malang.


haha..ape-ape pun, semalam dapat BE yang ke-38.
xnak bikin entry je, nanty orang cakap cliche..hahaha.


pesanan penaja : lagi sebulan mau abes LP.

You Might Also Like

23 kutukan membina...

  1. memanmg cliche ahahaha..

    well lenkali kalo nampak keter kancil tuh.. bawak motor laju2.. biar dia kene balik.. ahahaha.. ;p

    ReplyDelete
  2. hahaha...aku duk jalan g kls ngan band bape puluh kali doh kne percikan air e2...hahahaha

    ReplyDelete
  3. dapat laie..tahniah rezeki mencurah-curah..tula nasib sebagai rider..aku dulu camtu gak..huhuh

    ReplyDelete
  4. alahai..nasib x brapa oke ler tu..

    yong pon sama :(

    ReplyDelete
  5. tobat r..
    aq balik opis td pon kna gak..
    kete kncil gak tue...
    mmg pas nie aq mark r kete kncil...
    jlan sikit nyer besa lopak air gak dy cri...soo skupid

    ReplyDelete
  6. alahai,ciannye die...tu laa,thu laa guna kete kan,langsg tk nampk org...aihhh...tak patut betul laa..:)
    perrggghhhh,BE 38 tu...nak jugak rif...:)

    ReplyDelete
  7. pengalaman naik motor ni mcm2, bro. kdg2 sabar je la sbg pengguna yg kerdil di jln raya tu.

    ReplyDelete
  8. kalau bab lopak air tu, Peja xleh nak komen ape... Kadang2 Peja sndiri pernah jadi camtu.. sian kt orang naik moto... nampak lopak air, dah sedaya upaya slowkan kete, tp air masih terpercik gak...

    ReplyDelete
  9. 1st time dtg blog ni..

    aku pon bengang org yg tak tau adab dkt jalan raye ni..
    pikir diri sendiri je..
    mcm jalan tu mak bapak dia org punye..
    xde budi bahase btol..

    ReplyDelete
  10. so sorry.. duk baca post ni terbayang arief nyanyi lagu p.ramlee "apalah nasib diriku yang malang..oh tuhan...:("

    jgn marah ek...sabar jelah:P

    bulan lepas ayah akk dtg kl ada keroje sket..tunggu adik dtang jemput, dia tunggu kat bas stand tepi jalan dlm ujan ribut petir.kebetulan situ tak de tempat nak larik abis kene 'tembak' dengan kete yg lalu lalang.naseb tak pengsan kat situ jugak.tembak sekali ok lagi.kalau kene berkali2 huhu..:(

    ReplyDelete
  11. sabar .. memang bila atas jalan raya ni macam2 perangai kita jumpa..kadang2 tu memang menaikkan kemarahan la..

    ReplyDelete
  12. ooo..sbnrnya nak bgtahu dpt BE ye..haha..semalam kene simbah air ngan lori..tp nsb bek kete ade bumbung..tu pun siap menjerit lam kete sbb terkejut

    ReplyDelete
  13. terima kasih kepada semua pengkomen.
    mintak ampun tak sempat nak reply.
    agak sibuk.
    :D

    p/s: xde sebut kete kancil pown dalam post nie, tapi kete kecil.
    hahah
    :D

    ReplyDelete
  14. hampeh je..teringat masa sekolah dulu kena percikan air dr bas...bengong tul..nasib baik mase tue mmg hujan...dh lah baju putih..ggggrrr

    ReplyDelete
  15. hhah... berenti jap.. amik batu satu... baling kat cermin die pastu chow ahh.. hahh

    ReplyDelete
  16. siot je aq pernah kena splash dgn air lumpur time aq naik motor.. haha.. kereta la yg langgar air tu

    Ubi kentang berbentuk manusia bogel!

    ReplyDelete
  17. x ske kot..pernh gk kne cmtu..mse jln kaki..nsib baik mse tu memg niat nk mndi hujan..tp kotor kot..ee

    ReplyDelete
  18. maybe signal die tu kene cas kat bil elektrik..tu sal die jimat

    ReplyDelete
  19. huhuuu same la kte...
    saya ni smpai sikit trauma bila berada diatas jalan..ngee~
    klu bleh nak jln jauh2 dr kereta..lori..sume la..hee;D

    ReplyDelete
  20. memang serba salah kalau jadi macam tu.. selalu saya takkan memandu kat laluan kiri.. kalau terkena juga walaupun dah pandu perlahan, rasa bersalah tu akan sampai 2,3 hari..

    ReplyDelete