LEFT-HAND DRIVE MOTORCYCLE..?

3:09:00 PM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.


ketika sedang fokus memandu Honda bertayar dua pagi tadi, 
terdetik di hati kecil ku ini satu persoalan hangit.
kalau kereta ada right-hand drive kan..??
tapi kalau motorsikal ade ke tidak..?
entah-entah motorsikal kat eropah sane tu pakai system right-hand drive jugak kan.
mungkin throttle dye di letakkan di sebelah kiri..
hahahhaa..konpem susahh nak bawak..
tapi ade ke ha ?
takde owang bagitawu lagi nie.. kene bertanye kepada mat motor dulu
mengenai persoalan hangit nie.


pesanan penaja : nanti mintak engineer buat motor left-hand drive.

You Might Also Like

13 kutukan membina...

  1. pastu brek kat belah kiri n gear kat belah kanan
    kejap je rase pelik pastu biasa la..
    ape2 pun aku mmg kidal
    heheh

    http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/03/muhammad-saw-bukanlah-nabi-melainkan.html

    link entri di atas berkenaan dengan
    nabi muhammad bukan nabi

    ReplyDelete
  2. wafiy suzly : aah..mule2 je kekok kowt.

    ReplyDelete
  3. sbb tangan je kidal..kaki x kidal kot..eh, pemain bola sepak ade yg kidal x??pi tanya dorang kalo naik motor cane?

    ReplyDelete
  4. d_la : aah eh..isitlah kidal tu untuk tangan je ke ngan kaki sekali..
    hoho.

    ReplyDelete
  5. apa ke benda yang ko sebut tuh.. berbelit lidah na ebut wei.. ta pernah dengar pun :P

    ReplyDelete
  6. suda ad lorh...x up-to-date lasum..
    hahaaa

    ReplyDelete
  7. nur farah hani : haha..owang lain penah dengar je..sengal la hang ni.

    wert : sebok ah kaw..

    ReplyDelete
  8. HAHA..KESENGALAN ANDA MENYERLAH DI DISITU! :D

    ReplyDelete
  9. zalikhaazman : sengal xpe, tapi jangan melampau.
    :D

    ReplyDelete
  10. ntah, macam pernah dengar dh ada..xpasti :P

    ReplyDelete
  11. wan gerrard : nape aku xpenah dengar pown.
    hahaa.
    :D

    ReplyDelete
  12. haha..memang sangat kelakar...tp kalo ader org yang lefthanded mesti sangat suke!!!

    ReplyDelete
  13. arniazura : haha..jangan marah ha.
    :D

    ReplyDelete