AKU RASE NAK KOMEN, BILAMANA..

7:43:00 AM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.


hari ini rajin sedikit untuk membikin entry di pagi hari.


pagi-pagi membeli akhbar,
rakan-rakan di sini apa khabar?
berbalik kepada tajuk entry hari ini, "aku rase nak komen, bila mana..."
ha..tawu tidak bile aku nak romen komen..?
1. Comment Form Placement - pop-up window, bagi platform blogger lah.
kalau yang full page ngan embedded below post tu xberape minat, sebab nanti internet slow,
lame nak tunggu, baru boleh kasik komen.


2. Show word verification for comments? - NO.
kalau dye tunjuk words yang senang2 xpe, ni berbelit2..nampak macam UFO itu ari.
sesungguhnya word verification ini sangat merumitkan proses pengkomenan.
hahaha..


3. panjang entry tidak melebihi jarak perjalanan Kota Bharu - KL.
haha..yang ni tak ikut sangat, kadang2 ade jugak post yang panjang aku bace sampai abes.
kalau terlampau panjang, memang tinggal pesanan kat shoutmix je la.


jangan marah ha..ini hanya pendapat dari insan kerdil ini.
kamu orang punye blog kan, kamu orang punye hak la.


pagi-pagi tengok citer otromen,
bagi yang rajin siler komen.
hahaha..pantun lagii..


pesanan penaja : taktik baru sikit ini hari.

You Might Also Like

57 kutukan membina...

  1. eheh! betul2 gak tu.

    Blog aku pun lepas edit2 itu hari terjadik gak lah dengan embedded below post tu!

    Tp yg tang word verification tuh,
    mmg aku elak la.. kadang nyusahkan org..

    ReplyDelete
  2. sama la kita. lemah sangat nak komen kalau ada yang letak word verification bagai. for me, kalau takut spam, letaklah option pemegang google account.

    btw, hai.

    ReplyDelete
  3. sependapat..
    paling xsuke word verify..
    kalau entri panjang kalau best abiskan la..

    ++stress bila x boleh right klik utk baca entri lain..so [X]

    ReplyDelete
  4. tula...word verification tu ramai org buat..

    ReplyDelete
  5. dilakochan : hoho..sangat2 betol.tidak menggemari captcha itu..

    nirea nor : haha..kami kurus semangat.. hai jugak..

    unknown girlz : jangan stress2..hoho..

    faiz : erm2..aku buat jugak dulu.
    hahaha..

    ReplyDelete
  6. terasa mcm nak komen entri ni lah. kahkah

    ReplyDelete
  7. ika honey bunny : haha..mesti rase nak komen lagi lepas nie..kan3..?
    hahaha.

    ReplyDelete
  8. aku rasa nak komen, bilamana...

    ermm suka baca entry org jer, nak komen tu malu sikit hahaha

    ReplyDelete
  9. liz : haha..komen je..bukan kite kutuk pown.
    :D

    ReplyDelete
  10. wert : weh..mung tengok dop ag profile blogger hok aku tinggal link kat shoutmix mg..?
    hahaha..same nga mg.wert.

    ReplyDelete
  11. agak dah..
    msti keje mg nye..
    bkpe mg ngat aq nie xde kmba ke?hahaa

    ReplyDelete
  12. wert : haha..bagus2..kemba rupenye..patotla name same.

    ReplyDelete
  13. kalu pelanduk dua serupa jgan ditnya knapa sama..
    kalu mnusia ad 7 muka yg sma..
    dimna2 sja bole ku jupa...

    ReplyDelete
  14. wert :
    makan kerepek bersama man,
    apa yg ko merepek ni kawan?

    ReplyDelete
  15. jgan disangka kerepek semua nya sedap..
    kalu expired dibuang jua..

    ReplyDelete
  16. wert :
    slogan pepsi, asked for more,
    gomo kelate gomo.

    ReplyDelete
  17. huh..
    x mncabar lasum..
    baru nk madah pujangga...

    ReplyDelete
  18. wert :
    buah kurma di tanah arab,
    tidak mungkin sudara menang.
    hamba adalah pemantun terbaik di kampung ini.

    ReplyDelete
  19. betul2! sama2 ! klo pop up lg ske.. sbb sementara komen tu boleh baca post kt bawah tu..

    ReplyDelete
  20. sweethoney : hhuhu..pop-up memang yang terbaikk.
    :D

    ReplyDelete
  21. bukan menang dicari..
    bkan kurma ad dimna2..
    bkan nama yg hmba cari..
    sja diri hmba tuk bermadah..

    ReplyDelete
  22. wert :
    pokok pisang, ayam jantan.
    pokok durian, kucing betina.
    entah apa yang sudara merepek.
    sudah bosan hamba membacanya.

    ReplyDelete
  23. mdah tuk bosan..
    susah tu perhatian..
    identiti seorang melayu mmg susah tuk kulupakan...

    ReplyDelete
  24. wert :

    pucuk paku, kereta kebal.
    takkan melayu hilang di dunia.

    ReplyDelete
  25. oh..kalo pop lg bagus ek?
    btw..tq comment ye :p

    ReplyDelete
  26. cadlynn : yup..pop-up the best kowt..huhu.same2.

    ReplyDelete
  27. jgankan kete kebal..
    mahupun basikal..
    kalu melayu dipertahankan..
    mmg selamanya kekal...

    ReplyDelete
  28. wert :

    kerabu mangga, sambal belacan.
    tetibe saja, aku rase nak makan.

    ReplyDelete
  29. mkan jgan sebarang makan..
    kalu mcd sedap jgak nieh...

    ReplyDelete
  30. pagi-pagi bace book.
    kau pegi on9 facebook.

    bun suruh.

    ReplyDelete
  31. ohh azbun..
    kalu ku on9 sekarang maka kntoi lah dgan bos..
    kerja ku jga tidak siap..
    mka akan ku usahakan..

    ReplyDelete
  32. wert :

    pat..pat siku lipat,
    maka itu, baik kamu cepat.

    ReplyDelete
  33. http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2011&dt=0322&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm

    ReplyDelete
  34. betul.tensi nak komen bila ada word verification tu. sbb captcha tu mmg payah nak taip sbb kadang2 hurufnya berbelit2.umpamanya ambil ujian rabun warna pun ada gak..hoho

    ReplyDelete
  35. airaniez wirdani : amboi2.marah nampak..haha.
    :D

    ReplyDelete
  36. Samalah.. Ngee :) Tapi kan, kadang2 panjang pun kalo ayat dia diolah dengan cantik dan sempoi ok je.. Kalo cam totally citer dia bangun tidur, gosok gg semua tu mmg buang karen je baca..

    Entry Terbaru : Video Bloody Wealth/Harta Berdarah Taib Mahmud

    ReplyDelete
  37. d_tieah :
    erm2..betul2.kadang2 tekun kan jugak untuk abes bace kalau cter best.

    ReplyDelete
  38. aku pompuan, ko lelaki
    ko tak komen blog aku, memang aku maki......

    ha ha..... ugut jangan tak ugut!!!

    ReplyDelete
  39. cikpia :

    aku lelaki, ko perempuan
    baik lah cikpuan.

    ReplyDelete
  40. pergi ke seberang naik perahu,
    u are my sifu :)

    ReplyDelete
  41. ketika membeli harus bersabar,
    saya budak baru belajar.
    :D

    ReplyDelete
  42. haaa akak setuju dgn semuaaaa di atas! :)

    ReplyDelete
  43. redbloodsnow : ha..tengok..akak otai pown setuju.hahah.

    ReplyDelete
  44. pagi2 dah pantun..
    bgus2..
    :thumbsup:

    ReplyDelete
  45. haz : haha.thanks..

    zuhanismohamed : time kasih jugak kerana menyokong..haha.

    ReplyDelete
  46. dla akan komen time x busy dan line oke..dan yg salu bg komen, yg ni wajib

    ReplyDelete
  47. d_la : hahaha..dyla da bombb...
    hahaha.
    :D

    ReplyDelete
  48. semuaa betoi weh.
    geniusss arrrr
    smoga mesg ini bjaya disampaikann

    ReplyDelete
  49. pinqib : ceh3..bagus betol hang.
    hahah.

    ReplyDelete