PENGALAMAN BERSAMA PERIGI...

9:56:00 AM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.






sudah lama jari-jemari ku tidak menghentam-hentam papan kekunci ini untuk mengemaskini blog.
biasalah, hari-hari minggu memang cuti terus untuk blogging nih.
okes, berbalik kepada tajuk entry kali ini..
masa aku kecik-kecik dan comel-comel dan kacak-kacak dan hensem-hensem dulu.
aku tinggal bersama arwah atuk dan nenek ku di rumah mereka.
disebabkan mereka orang lama, jadi mereka lebih gemar menggunakan air perigi sebelum
digantikan dengan air paip.
oleh hal yang demikian, di bilik air terdapat satu perigi yang sangat dalam.
MySpace
entah berapa la kedalamannya, tapi kalau tidak silap perkiraan aku, akak ku yang sulung pernah terjatuh ke
dalam perigi tersebut..kalau tidak silap lah.aku ingat-ingat lupa.
yang nak diceritakan di sini, setiap pagi untuk ke sekolah, masa sekolah rendah dulu.
aku mandi menggunakan air perigi tersebut.
dia punye sejukkkkk, adooooii..tidak tergambar dengan gambar, tidak terucap dengan kata-kata.
tersangat-sangatlah sejuk..jadi tidak hairanlah kenapa orang lama-lama sihat-sihat, gagah semuanya.
disebabkan kesejukan yang melampau, aku hanya mandi beberapa simbahan sahaja..hahahaha..
sejukkkkkk seyhh...tubuh badanku tidak mampu menahan kesejukan tersebut.
MySpace
tapi bila diingatkan kembali, best jugak mandi air perigi ni.sebab nak mandi tu kita kene amik air tu dulu guna timba.besttt..
so, kalian pernah mandi air perigi..??


pesanan penaja : pengalaman mengeksplorasi 6 kedai 7-11 untuk mencari Butterscotch tidak dapat ku lupakan

You Might Also Like

15 kutukan membina...

  1. best nye dapat update blog elok2. waaaaaaaaa. maju da blog. nak 1k da follower

    ReplyDelete
  2. best2,syok mandi air perigi...rase cam mandi air terjun je sejuk...:)
    da lme tk gune perigi, biase umah tok2 laa kan..?:)

    ReplyDelete
  3. nur aisya humaira : erm2..sangat2 best. :D

    ReplyDelete
  4. dulu masa kecik dok ngan nenek gak...mandi perigi..mmg sejuk..

    ReplyDelete
  5. da lama xmandi or minum air perigi la..huhu..tp memang sejuk terketaq ketaq..hehe

    ReplyDelete
  6. masa aku kecik-kecik dan comel-comel dan cantik cantik dan cute cute dulu pun pernah mandi perigi jugak.. perigi tu pulak kat laman rumah.. memang free show..wakakka...

    p/s:baris pertama dan kedua sengaja diolah.. ahahhaa.. XD

    ReplyDelete
  7. umah tok aku kt perak tu gune air perigi jer. umah tok aku lgi ulu dr org asli, hahah..best doe air telaga. sejuk dan menygarkan, segar dia lain mcm sikit...mmg puas mmdi, pernah sekali g mndi, pastu ade itik angsa kejar. lari lintng pukang, hahah

    ReplyDelete
  8. mesti kau ''mandi'' cam bujang lapok kan?=P

    ReplyDelete
  9. lily : wekk..pernah ugak dye uh..

    nur farah hani : hahaha..olahan yang sangat baik... :D

    anip : mesti xcukup tanah hang lari..

    penulis : ok la kowt cket dari bujang lapok.. ;p

    ReplyDelete
  10. kat rumah xde tp rmh mak sedara rsnya ade..pnh la dulu mandi sana..mmg sejuk tahap aislah..gegegege..

    ReplyDelete
  11. d_la : hahaha..tapi best kam.
    :D

    ReplyDelete