KISAH KU DI BILIK AIR...

11:41:00 AM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.


baru sudah menonton movie The Mechanic yang aku bagitawu semalam.
sangat best itu movie, aksi bunuh-membunuh.
aku rasakan, mamat Transporter tu memang berlakon citer-citer cam tu je.
name pown dah hampir sama, The Transporter, The Mechanic..
nanti keluar yang The Engineer, The Architect pulak kowt.






okes, berbalik kepada kisah aku di bilik air malam tadi.
tepat jam 2105:15 malam semalam, kaki kiri dan kanan ku melangkah masuk ke bilik air secara berirama.
pintu dikunci untuk mengelak ancaman yang tidak di inginkan semasa menunaikan hajat di dalam.
tatkala tangan ku melambai untuk membuka paip air, bebola mata ku tertumpu ke lubang air keluar dan
ternampak 1 makhluk yang berbelang.
disebabkan oleh kejutan adrenalin yang kuat, aku berjaya mengapungkan diri ku ke belakang untuk beberapa saat yakni melompat terkejut.
hati ku memberanikan mata ku untuk melihat secara lebih dekat kepada makhluk itu.
akan tetapi masih belum dikenal pasti spesis apakah itu.
setelah berfikir seketika, aku memutuskan untuk mengambil spray pencuci tandas jenama encik otot.
lalu ku spraykan ke arah makhluk tersebut.
oleh kerana daya geseran yang sedikit, mengakibatkan makhluk itu tergelincir jatuh ke dalam saluran tersebut.
pada ketika itu juga, aku telah berjaya menyelesaikan misteri makhluk tersebut.
makhluk tersebut adalah dari jenis achatina fulica atau lebih dikenali sebagai SIPUT BABI.
haha..kecian kat siput tu..aku ingatkan ular ke ape ke..
mintakk maap cik siput.


pesanan penaja : aku sangat berani, kadang-kadang.

You Might Also Like

20 kutukan membina...

  1. siput babi pn takut ke..ingatkan hantu dah tadi..haish.. kalau tak,wan pon lari..hoho

    ReplyDelete
  2. rozuan ismail : mano den tawu dyo siput, lubang tu kan golap..adoyai..

    ReplyDelete
  3. cehh.ak ingatkan hantu belang2.heee.kalau ak tkut nk g tndas mlm2 sorang2.

    ReplyDelete
  4. echah mashuri : ni hantu siput..
    hahaha.

    ReplyDelete
  5. ahaha. sipot babi je kot. bukan boleh terbang ke ape.. cian sipot tu =.="

    ReplyDelete
  6. siput je rupenye...kahkahkah..suspen jgak baca td...ingatkan kot lipan ke..

    ReplyDelete
  7. dah la siput babi makin pupus skang nie.... ko bunuh plak keturunan dia yang mungkin merupakan spesis terakhir di kelantan..... kau kejam!!!!!

    ReplyDelete
  8. hehehe.. cam mana sipot tu leh masukbilik air?? dia nak mandi kowt.. kesian dia weyh.. tak sempat nak buat apa apa da mati terbunuh.. huhuh!! anda sungguh tak baik.. pergi mintak maap cepat.. hehehe... XD

    ReplyDelete
  9. ahaha...chehhss2,igtkan ular da tdi..kah2
    penakut juga ye arif..:)

    ReplyDelete
  10. la..takut siput rupe nyer..hehe

    ReplyDelete
  11. tndas kt uma sewa aku berekor2 siput babi, hahha,

    ReplyDelete
  12. salam...mano no tepom demo...
    faeq

    ReplyDelete
  13. nabila : xpe..dye ok je..ari ni dye datang balik..

    ardinihumaira : ini kisah benar. ;p

    zura : haha..kalo lipan, da lama cabut..

    cikpia : kejam ke..hihi.biase je..

    nur farah hani : semalam dye datang balik, da mintak maap pown..hoho..

    nur aisya humaira : bukan penakot..cume xberani je..

    shidy : mane ade takot bro..hahaha.terkejot je..

    anip : mintak sekor..nak wat pets.

    faiq : mitop nga taufiq..

    ReplyDelete
  14. hek eleh..siput pun takot.ape daaaa!! :p

    ReplyDelete
  15. encik blogger : haha.. tu boleh je. ;p

    gadis eqa : mane ade takot, xberani je.. hahaha.

    ReplyDelete
  16. hahaha..apedaaa beliau ni...kene wat cpr kat siput babi tuh..kasi beliau bernapas balik..

    ReplyDelete
  17. d_la : hahha...da idop la.. ;p

    fulas : kacak.

    ReplyDelete