HAMSTER LAGI...

9:12:00 AM

salam.
selamat sejahtera.


hari ini 1 februari 2011, sudah memasuki purnama kedua bagi tahun ini.
sungguh pantas masa berlalu, tidur makan main tidur minum main, sudah abis januari.


kami ada hamster, hamster kami ada 3 ekor.
nama hamster kami *****,*****,******.
2 jejaka, 1 jejaki.
hamster ini kami beli sebulan yang lepas, tapi sampai sekarang masih belum ada tanda-tanda
kemesraan berputik di antara jejaka dan jejaki ini.
mungkinkah meletakkan mereka di bawah 1 bumbung mengakibatkan jejaka ini malu-malu untuk
mengorat si jejaki. tidak siapa yang tahu.
kalau berdasarkan logik akalnya, si jejaka ini seharusnya bersaing secara sihat untuk menarik hati si jejaki.
aku sudah tidak sabar untuk menimang cahaya mata hamster.haha..
kalau dah keluar baby nanty aku belikan banglow 15 tingkat siap dengan terowong smart lagi.


pose yang paling mereka gemari.


aku rase hamster aku ni adik-beradik la, sebab tu la mereka rapat je.tidur pown sekali.hahaha


haruskah aku mengasingkan mereka..?
nanti kesepian pulak yang sekor lagi tu..[keliru]
kepada sesiapa yang mempunyai pengetahuan mengenai hamster ini, boleh la berkongsi ya..
kami masih tidak cukup ilmu dalam jaga binatang yang teramat comel ini.


pesanan penaja : mane ade banglow 15 tingkat, 3 tingkat pown da cukup, tapi terowong smart tu ade.hahaha

You Might Also Like

28 kutukan membina...

  1. hamster mmg suka tido himpit2..roborovski kan ni?cap penakut,tak menggigit tp aktif gaban kul 3,4 pagi mcm buat parti plak..hoho
    pasti ke hamster 2 ekor jantan n 1 ekor betina? sila pegang and terbalikkan hamster anda dan lihat kat bahagian bwh ye..kalau ada dua lubang yang berjauhan makna ye jantan kalau lubang mcm satu je or berdekatan betina..

    dieorg suka sgt habuk kayu..beli la habuk kayu bau apple..wangi skit..kalau malas nak tukar habuk kayu selalu..beli pasir..pasir ada byk bau..letak kan bekas kecil isikan pasir tu..pasir tu dieorg akan guna untuk kencing dan berak dieorg..so, xde la cpt busuk habuk kayu korang..beli la jugak mineral - menda yang dieorg suka sgt gigit..pastu beli hamster fruits..dieorg suka makan tu..cuba tgk kt pet safari ikano..mcm2 brg hamster.ok..tu sahaja yg saya tahu..sebarang pertanyaan boleh diajukan lg..(^_^)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. huhu..ni otai hamster nih..siap tawu name spesis ag..kite pown xtawu..haha.thanks ye 4 sharing..tapi kan, kite duk kelantan..nak pegi ikano tu kene naik kapal helikopter dulu la..huhu.

    ReplyDelete
  4. bukan la otai..ske binatang kecik ni..rs nak picit2.kakaka..tahu sume spesis binatang ni dr winter white, winter pearl, dwarf, syrian,roborovski..ske2..hoho..dwarf paling manja..(^_^)

    ala..mesti kat kelantan ada jual pasir2 tu..makanan n mineral tu..(^_^)

    ReplyDelete
  5. bulu tengkuk akak naik mencacak walaupn skadar nampak tulisan 'hamster'. kucing ka,arnab..semua spesis berdarah dan berbulu seperti itu adalah binatang 'kegelian' akak..huhu

    ReplyDelete
  6. atie : ooh..memang pon..mereka ini sangat comell..
    xjumpe ag kedai yang jual mineral tu.
    :D

    ReplyDelete
  7. diyana : sampai cam gitu sekali ye kak..hoho..ni xtengok gambar kite pegang hamster tu ag.

    ReplyDelete
  8. aku rase hemster kau 2 btine sekor je laki..sbb tue dy malu..

    kalu kite ikut kan perkembangan dunia hemster skank nie diorang da xmkan dah kuaci2 nieg diorang da mkan stek ke lamb chop k...
    ap yg pnting skank nieh try la sesuatu yg baru...

    ReplyDelete
  9. hemster master : macam tu ke.haha..tuan dye pown xmakan steak.hahaha..

    ReplyDelete
  10. ohooo~ roomate sy dulu penah bela hamster.kne rajin belai.jgn bg dia merajuk.kang merajuk dia mati cepat. uhuu~

    ReplyDelete
  11. catherine : memang slalu belai pun..da terlebih manje plak..hahaha.

    ReplyDelete
  12. hamster saya sekor dah mati pagi tadi...
    x( x( x(
    kita tak boleh usap2 hamster selalu ke?
    sebab saya suka pegang...
    waaa, sedihnya!!!!!
    tinggal sekor je lagi..

    ReplyDelete
  13. fatihah : ciannye..jangan cedih2..xtawu la leh pegang selalu ke x..kite pown baru ag ngn hamster ni.xpe, nanti beli yg baru, kesepian pulak yang sekor tu kang.

    ReplyDelete
  14. wah..vocab baru..jejaki ni untuk hamster perempuan..haha..nak 1 boleh x?comel la diorang ni

    ReplyDelete
  15. rozuan ismail : haha.nak 5 pown boleh. tapi kene g beli kat kedai la..hoho.

    ReplyDelete
  16. hehe..famili hamster yg bahagia

    ReplyDelete
  17. semoga tidak lame lagi adalah rezeki untuk mereka menimang cahaya mata
    banyaklah berdoa yer
    sesungguhnya rezeki zuriat itu di tangan Allah jua

    ReplyDelete
  18. aku takut binatang berbulu...... so aku no comment!!! he he...

    ReplyDelete
  19. cikpia : haha..penakoot.ayam berbulu, kucing berbulu, semuanya berbulu.hahahah

    ReplyDelete
  20. as i know hamster jenis ni lmbt siket nk dpt anak.sbb dulu ade bela n sgt lmbt dpt ank oke.huhu.

    jgn asingkn.animals need their mate kalau tak lg la die cpt mati sbb takde tmn hidup.cewah.ni ap yg sy tahu mse blaja animal manegement dulu.hee.

    ReplyDelete
  21. gadis eqa : time kaseh ye..hoho...bagus3..

    ReplyDelete
  22. semua tido himpit dalam tu, bwahah. posing mahal tu.hehhe

    BLOG GEMPAKZ SIOT

    ReplyDelete
  23. Anip : comel apa posing macam tuh.hahaha..

    ReplyDelete
  24. 2 ekor tu tgh bersaing tu..haha..

    p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

    ****KLIK GAMBAR FOTOGRAFI TERKINI DISINI****

    ReplyDelete
  25. ardinihumaira : da t'lebih makan mereka ni kak..haha.jadik pemalas..

    faiz : bagus la kalo tengah bersaing..huhu.

    ReplyDelete