CONCEPT CAR 2020...

9:40:00 AM

assalamualaikum.
selamat sejahtera.


hari ini, entry ku akan berkisarkan mengenai sebuah concept car yang sedang dibangunkan sekarang ini di sebuah lokasi yang terpencil di negara ini.
model yang dibangunkan ini akan memenuhi tuntutan pengguna terutama pemandu kereta.
kereta konsep ini telah memenuhi ciri-ciri yang sangat penting dan diperlukan oleh seseorang pemandu kereta, yakni segala specs yang tidak perlu telah dibuang serta merta.
ayuh kita melihat illustrasi pelukis di bawah.








sangat indah bukan kereta ini, sungguh mesra alam.
izinkan saya menceritakan spesifikasinya :


1. cermin pandang sisi dibuang : ini kerana, kebanyakan pemandu kita tidak menggunakan cermin ini ketika memandu, mereka merasakan cermin ini menggangu pandangan mereka dan mencacatkan reka bentuk sesebuah kereta itu. tambahan lagi, mereka lebih gemar untuk membelok secara sesuka hati tanpa mengambil kira pengguna jalan raya yang lain yang turut menggunakan jalan tersebut.


2. lampu signal, turut dibuang : seperti cermin pandang sisi juga, lampu signal ini tidak memberi banyak manfaat kepada sesetengah pemandu. atau mungkin juga si pemandu kedekut untuk memberi isyarat untuk membelok dan sebagainya, dan mungkin juga si pemandu trauma kerana pernah tertukar suis[aku tak tahu batang tu owang panggil ape] untuk wiper dan lampu signal menyebabkan mereka takut untuk memberi signal.


spesifikasi yang lain tidak banyak yang berubah daripada kereta yang sedia ada pada zaman sekarang ini.


pesanan penaja : hati-hati di jalan raya, kelajuan boleh membunuh, begitu juga kecuaian anda.

You Might Also Like

28 kutukan membina...

  1. saya lah pemandu no 1 itu. hahaha

    ReplyDelete
  2. Kalau semua buang kena buang .. serupa la naik kereta lembu. =)

    anastasyea's latest post .. Lengangnya Jalan Raya Hari Ini ..

    ReplyDelete
  3. anastasyea : sememangnya itu lah idea asalnya, sebab kalo ada semua tu xpakai jugak kan.

    ReplyDelete
  4. susah kalau xde cermin sisi. x psl2 kene langgar plak. tp kebanyakkan org x guna lampu signal je

    ReplyDelete
  5. khalis : ha..ni trend terbaru..xpakai cermin..

    ReplyDelete
  6. bile nk kluar kete bru ni ? :D

    ReplyDelete
  7. fman : huhu..seribu tahun xkan mungkin.

    ReplyDelete
  8. lampu signal tu mmg la..buang jela..jari org zaman sekarang pendek..tak smpi nak petik signal tu~

    ReplyDelete
  9. atie : aha..betul 2..ade ngn xde same je kan..

    echah mashuri : tu sampel je..hahaha.

    ReplyDelete
  10. sile book untuk dla encek arip !

    ReplyDelete
  11. mmg pun...kalau x xdelah nk masuk simpang susah sgt nk bg signal...elok buang kan je...

    ReplyDelete
  12. buang tayar.senang cerita.kereta tak jalan. undang-undang pun tak langgar.huhu

    FX125 Kuasa Berganda

    ReplyDelete
  13. d_la : okeh..booked...

    zura : erm2..banyak kali sudah kene itu macam..adess...

    cikgu den : haha..tu yang paling efektif.

    ReplyDelete
  14. is levis : kalo buang tayar, poblem lain pulak muncul kang.

    ReplyDelete
  15. maju dah eh dunia skrang..
    myesal aq tido 10 abad...hahaaa

    ReplyDelete
  16. fmkfaiz : trimas.

    wert : dushhhh...

    ayu : amik teros pown xpe.. hahaha.

    ReplyDelete
  17. haaa cdgn yg bgus ni sbb mmg ramai manusia yg xreti bg signal n men masuk je lane org lain tanpa tengok.huhu.tak suka btol.

    ReplyDelete
  18. hohoho!!!...buang semua laa..jalan kaki lg senang.hiks!

    ReplyDelete
  19. .sabrina. : huhu..nilai estetik.. ;D

    gadis eqa : memang, kamu pown drive macam gitu jugak bukan..hahaha...

    roxy zai : erm2..nanti ko buat usul. ;p

    ReplyDelete
  20. sindiran mendalam tu. hahahahahahaha...nice bro

    ReplyDelete
  21. amry : haha..kalo da nasihat xnk dengar, kite bagi sindiran la.

    ReplyDelete