TIDAK PERLU MALU UNTUK BLOGGING

10:49:00 AM

salam.
selamat sejahtera.


apa khabar rakan-rakan sekalian, tatkala sudah memperolehi sambungan untuk internet
inilah masa yang sesuai untuk mengemaskini blog picisan ini.






sudah baca tajuk di atas kan.?
jadi tidak banyak yang perlu diceritakan sebenarnya, kalau nak blogging ni tidak perlu malu sangat.
malu itu perlu jugak, tapi dalam kuantiti yang memadai sahaja.
kita harus mengenepikan tanggapan sesetengah pihak yang mengatakan,
"alah, bende macam tu pun nak post dalam blog, entah ape-ape je."
pemikiran seperti inilah yang harus kita sangkal, dan hiraukan sama sekali.
kerana kita menulis blog untuk menambahkan ilmu pengetahuan di samping mencari kenalan baru dari seluruh dunia yang sebelum ini tidak mampu untuk kita berkongsi idea dan bertukar pendapat.
blogging mampu menjadikan kita seorang yang lebih peka kepada suasana persekitaran kita.
ini kerana, dalam dunia yang serba canggih kini, segala urusan telah dilakukan secara atas talian dan
seterusnya menybebabkan penyebaran maklumat berlaku dengan sebegitu pantas.
jadi blog merupakan suatu medium untuk kita menambahkan ilmu yang sedia ada.


waduh2..aku pun tidak mengerti apa yang aku merepek pagi-pagi buta ini.
kesimpulannya, jangan malu untuk blogging, jangan hiraukan suara-suara negatif di sekeliling anda.
BLOGGING IS FUN.


pesanan penaja : perutku berkeroncong.

You Might Also Like

61 kutukan membina...

  1. saya x malu..hehe...malu sikit jer...ngeh ngeh

    ReplyDelete
  2. d_la : laju betul dye terjah..hahaha...nasik kerabu 1..lapar neh.

    ReplyDelete
  3. laskar rainbow : uhu..baguih ler..laskar perangi..macam dalam laguu..
    ;D

    ReplyDelete
  4. kadang2 rasa malu jugak. tak tau la nape. hehe :)

    ReplyDelete
  5. anis madu : kadang2 xpe, jangan selalu.
    :D

    ReplyDelete
  6. gabanmorka : itu yang semoleknya.
    :D

    ReplyDelete
  7. hahahaha... betul betul betull.. blog kita suka hati la nak tulis per kan.. asal tak menyentuh sentiviti orang sudeyyyyyyy...

    btw saper y malu tu.. cakap kat dia aii cakap malu malu p duduk hutan.. hahaha.. jahat kan aii???=p

    ReplyDelete
  8. fara : ha.betul3...xjahat cik fara, kejam jeh.hahahah

    ReplyDelete
  9. setuju habis!
    kadang2 dr entry melalut pun kalau ade bnda yg bmanfaat dlm tu dikira 1 ilmu baru ye dak? hehe

    ReplyDelete
  10. pinky pixie : huhu..betul la tu cik yatie..gajah ijau xsmpai ag ni..
    hahaha

    ReplyDelete
  11. Yup.merepek meraban itu memang arief!hee
    xlarh guraw jer...
    yup.blogging is fun!!..^^

    ReplyDelete
  12. akin amar : huhu..meraban kan seronok.
    ;p

    ReplyDelete
  13. wert : aku nak exclude name hang.buleh idok?

    ReplyDelete
  14. aku malu. nanti cakap lebih2 kena bahan..wuwuwu hehehe

    ReplyDelete
  15. malu?

    dok bawah selimut... diam-diam...

    klu katak, duk bawah tempurung dendiam...

    hehehehe...

    skit2 dah la, jgn sampai tak tau malu kan?

    :D

    ReplyDelete
  16. niklisa : huhu.besh ape kene bahan.hahah.

    ReplyDelete
  17. malu itu perisaii org berimannnn...agagga:P

    ReplyDelete
  18. btul2..blogging is fun..ag pn,dr blog ni kte ley b'kgsi pndgn n cre pnulisan yg b'bza dr stiap org kn..

    kritikan2 utk m'bina xpe la kannn..:)

    ReplyDelete
  19. btul2..blogging is fun..ag pn,dr blog ni kte ley b'kgsi pndgn n cre pnulisan yg b'bza dr stiap org kn..

    kritikan2 utk m'bina xpe la kannn..:)

    ReplyDelete
  20. yana : huhu..betul tu..bloggin sangat best.
    :D

    ReplyDelete
  21. like your post =)
    ermm nk jwb komen awk, xde gmbar bpayung, time nie la nk berpose ngn payung, mesti comel boys in umbrella, hehe

    ReplyDelete
  22. hidaya sarbini : haha..tidak mungkin ini semua terjadi... ;p
    xde payung jugak puwn..huhu.

    ReplyDelete
  23. heee , nasihat yg baik :)
    nih yg smgt nk post banyak banyak ni BHAHAAAA :)

    ReplyDelete
  24. uniemarks : bagus la kalau begitu...blogging sampai pitam.. :D

    ReplyDelete
  25. gadis pemalu dinasihatkan tidak berblogging..hehee
    tapikan, bila berblog nih, blh tambahkan keyakinan tau! :)

    ReplyDelete
  26. lieya orange m.i : ha..lagi bagus kalau leh tambahkan konfiden..baguih2..
    :D

    ReplyDelete
  27. betol2, x perlu malu dalam berblogging, bia org nk kutuk ke ape, yang penting kite jdkan kutukan tu sbg krotikan membina. hehe

    BLOG GEMPAKZ SIOT

    ReplyDelete
  28. Anip : betul tu..peduli ape owang nak kate..hahah..

    ReplyDelete
  29. btl2..jadi mcm bloger boy =)

    mau shopping, jom visit kami =)

    ReplyDelete
  30. sy punya suka la belog sy . nk malu ape :) haha

    ReplyDelete
  31. gummyholic stuff : huhu..trimas sudi singgah.

    mahirahnazlim : huhu..betoi3..kite punyer suker la kan.

    ReplyDelete
  32. haha..suka entry ni bro...aku paling suka ayat ni "waduh, aku pon tidak mengerti apa yang aku merepek pagi2 buta ni" hahaha..kelakor...ada iras2 ayat aku gak kalau buat entry yang serious sikit..hoho

    ReplyDelete
  33. stuju2!!*sambil angkat2 tangan.heeheh

    ReplyDelete
  34. xble..
    not til i mnang kontes top kementator..hahaa

    ReplyDelete
  35. amry : haha..same la kite.. :D

    echah mashuri : xnampak pown angkat tangan. :D

    wert : tidak layan..hahaha..

    ReplyDelete
  36. penulis : macam mane malu2 siput sedut itu..hahahaha.

    ReplyDelete
  37. gajah hijau lemas smsa dlm pjlnan. haha.

    ReplyDelete
  38. pinky pixie : ada plak macam tu...gajah pandai brenang ape..hahahaha.

    ReplyDelete
  39. Fairus Bin Mamat : haha..bagus la..
    :D

    ReplyDelete
  40. stress bila tkleh nk update blog

    ReplyDelete
  41. Belog untuk kite semua! hehe. so xpyh segan silu

    ReplyDelete
  42. yup x perlu segan..kalu org nak kutuk ke apa biar jer..
    masing2 ada buah fikiran..

    ReplyDelete
  43. ak kadang3 malu nak pos. sbb rasa mcam childish snght camtu ar
    apa3 pung tengss
    |How to have a MIXED baby?|

    ReplyDelete
  44. Anon : sabau...

    yumi + najim : suda gemok..

    wert : xbetul..

    cik aien : huhu..sangat menepati sekali.. ;D

    sitokei : buah rambutan pown sedap..

    nur aisya humaira : xleh la begitu..huhu..

    pinqib : huhu.sesame.. :D

    ReplyDelete
  45. blogging bgus apa. boleh share something kat org lain supaya mereka boleh baca and dpt ilmu dr kita kan? so, jangan malu dgn apa yg org kata!:D

    ReplyDelete
  46. demm..
    ingat kn da btol td..
    xde luk la...

    ReplyDelete
  47. fifiey lychee maration : huhu...sharing is caring wat.. :D

    wert : xde..lux..

    hans : terimas kerana bersetuju.
    :D

    ReplyDelete
  48. putree sejinjang : huhuh..thanks.

    ReplyDelete