KESERONOKAN BERBASIKAL MELINTASI PERSIMPANGAN BERLAMPU ISYARAT

9:50:00 AM

salam.
selamat sejahtera.


sudah lama tidak mengemaskini blog tercinta ini.
ingin mengambil kesempatan pada hari yang berbahagia ini untuk mengucapkan,
Selamat Hari Khamis.
agak panjang bukan tajuk post ku pada kali ini...??
hahahaha..ini disebabkan oleh keterujaan yang sangat melampau tatkala aku kecik-kecik dan hensem dulu.




















mesti kamu semua pernah naik basikal masa kecik-kecik dulu bukan..?
apa yang paling menyebabkan kamu teruja tatkala itu..?
hahaha...bagi aku, sudah semestinya bila nak lalu ikot lampu isyarat tuh..
hidung jangan cakap lah, turun naik, kembang kucup..
mana tidaknya, kita naik basikal, sebelah kita motorsikal, kereta, lori, trailer.
besar gedabak semua..jadi kita pown merase lah excited dengan bangganya.
tapi sekarang sudah biasa da, xde rase pape pown bila cross traffic light tu.
rase menyampah ade la sebab tunggu lame sangat..
tu pasal dapat lesen 'B' , untuk basikal.
ni pasal lintas jalan pulak, kalau dulu...
aku tidak dibenarkan melintas jalan untuk ke mana-mana tanpa bimbingan orang dewasa.
meskipun rumah member ku hanya bertentangan dengan rumahku.
jadi apabila dapat melintas sendirian buat kali pertama, mengakibatkan deruan adrenalin
dan seterusnya menyebakan aku berada seolah-olah di alam lain.
hahahahaha.sangat sengal aku di pagi khamis ini.
sekian..


pesanan penaja : hati-hati di jalan raya.

You Might Also Like

36 kutukan membina...

  1. huhu..best time kecik2 ada beskal..
    skrg rempit2 jer la..hehe :p

    ReplyDelete
  2. unknown girl : haha..rempit2 pown best gak.. :D

    ReplyDelete
  3. DULU ASEK EKSIDEN SENDIRI JE NAIK BESKAL..PASTU MULELAH XLEH GI SKOLAH..HAHAHA

    ReplyDelete
  4. d_la : xpe..pengalaman...hahaha..

    ReplyDelete
  5. cantikla gmbr trafic light tu...smua kenderaan termasuk kapal selam leh guna ke?hihi

    ReplyDelete
  6. airaniez wirdani : boleh..bila keadaan terlalu mendesak. :D

    ReplyDelete
  7. hari krismas?? bukan da lama lepas ke..

    ReplyDelete
  8. miyoko tachibana : bukan krismass la..khamiss..
    ;p

    ReplyDelete
  9. suka nengok gambar traffic light tu..hehhe..:)

    ReplyDelete
  10. putree sejinjang : huhu.kebas wallpaper sape entah...

    ReplyDelete
  11. hehe nak pacak traffict light tu depan umah buleh. comellah:D

    ReplyDelete
  12. ardinihumaira : haha..amikla..
    bayar dulu.. ;p

    ReplyDelete
  13. aku tak nah dapat peluang pi sekolah atau mana2 jauh dari umah (yang lintas jalan) naik basikal..... uhuk uhuk!!!

    ReplyDelete
  14. hijau bawa releks je
    kuning bersedia untuk pecut
    merah pecut terus

    ReplyDelete
  15. kaki bongkar : haha..betoi2.. t'baik punye tips.. ;D

    ReplyDelete
  16. memang sengal.. hahaha...

    btw dulu masa kecik exsited dapat basikal baru main sampai lupa balik rumah.. dat time about 12 malam kowt..
    sebagai balasan tak leh masuk rumah.. huhuhu..

    tapi takderla sampai main atas jalan cam orang tu,.. muahaha..

    ReplyDelete
  17. nur farah hani : hahah..kami je yang jakun cket..hahahaa..

    ReplyDelete
  18. baru terase yg nieza dah lame sgt tak naik basikal.. hoho...XD

    ReplyDelete
  19. kalau dah besar panjang mcm sy ni tp masih tkot lintas jalan cemane?

    ReplyDelete
  20. "mengakibatkan deruan adrenalin
    dan seterusnya menyebakan aku berada seolah-olah di alam lain."

    cam tngah ghairah je stemen nieh...
    hahaaa

    ReplyDelete
  21. da besar ni mcm kekok da bila naik basikal. huhu

    ReplyDelete
  22. nieza micha : haha.kene cepat2 p naik beskal..

    gadis eqa : yang tu abnormal..
    ;p

    wert : bakpo laa jadi gini nieh..

    yana zuera : jangan kekok2, besh ape naik beskal..

    zaimah : sangat2 seronok. ;D

    ReplyDelete
  23. tatkala aku kecik-kecik dan hensem dulu.

    skang da xhemsem ke?hu3 :P

    ReplyDelete
  24. ngehngeh..dpt bayang kan muka ko..wakaka..agak2 time tu basikat yg ada roda bntuan ke?;p

    ReplyDelete
  25. zaman kanak2 mmg best..mcm2 imaginasi lak..haha

    p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

    ****KLIK ENTRI TERKINI DISINI****

    ReplyDelete
  26. kompem laa seronok blh naik basikal...

    ReplyDelete
  27. dah lama xnaik basikal turun bukit lepas tangan...hehe...seronoknye..

    ReplyDelete
  28. aku time berbasikal dulu tak der la lintas2 traffic light ni....sebab tempat aku tak der traffict light...lampu jalan jer. hahaha

    ReplyDelete
  29. aleen aiden : skang kacak...hahaha..

    roxy zai : bukan roda bantuan la..
    stabilizer.. ;p

    wert : apa kes..

    faiz : dunia penuh angan-angan.

    nur aisya humaira : sangat2 seronok..

    amry : xcanggih la kampung ko..hahah

    ReplyDelete
  30. masa tu kau nyanyi tak lagu FT-Adrenalin?

    ReplyDelete
  31. Penulis : aku nyanyi lagu 3 kupang..
    ;p

    ReplyDelete
  32. smbil terbyg wajah aku yg sedetik lebih cute dr kau kan?!!=P

    ReplyDelete
  33. penulis : ye ke kamu lagi cute..hahaha..xde pown.. ;p

    ReplyDelete