BILA MANA IDEA DICURI DEPAN MATA + KEJUTAN

6:31:00 PM

salam.
selamat sejahtera..


sungguh pilu hati ini bila mana idea yang dikerah dirembat orang,
manakan tidak robek hatiku tatkala segala spesifikasi telah dipenuhi, 
hasil peniru itu pula menjadi pilihan.parah jiwa ini..
tidak boleh mengulas panjang mengenai isu ini.harap maklum.


ingin lupakan tragedi tersebut, sesampai di rumah aku melihat peti surat penuh.
mungkin ada surat untuk bapaku.
alangkah terperanjatnya aku bila terselit satu sampul kecil yang tertera namaku.
berikut merupakan isi kandungan sampul tersebut.







huhu..hadiah daripada kak azlinamajid
terima kasih ye kak..hadiah ni aku dapat sebab tolong akak ni.
sangat gembira dan berterima kasih sekali lagi kepada kak azlina


pesanan penaja : aku ingatkan gajah ijau..hahaha..

You Might Also Like

48 kutukan membina...

  1. xpaham.... huhuhuh... nway.. keychain tu cntik :)

    ReplyDelete
  2. cantik!
    muahahaa... opppss.

    kamu kenal kakak tu rupanya. kakak tu baik gila ouh, senang berurusan dngn dia. hehe.

    *kes ape yg curik2 tu? huhu.

    ReplyDelete
  3. mane nak dpt craft bentuk love tuh..
    teringinn T___T

    ReplyDelete
  4. kalau gajah susah nak jahit kot.. hahaha~

    ReplyDelete
  5. beb,mmg keji peniru tu..
    xpe..
    arini ari die..
    die lupa ada Yg Maha Berkuasa..

    ReplyDelete
  6. kak tue memberi cinta ekk..?

    ReplyDelete
  7. kau tlg ckp kat akk tu,aku nk 1.hehehe=P

    ReplyDelete
  8. comel nye adiah tu..ijau lagi!i like!

    ReplyDelete
  9. mmg geram kalu idea kte orang amik kan.
    emm.cantik keychain tuh :)

    ReplyDelete
  10. haloo sapa la yg buat keja xbek nak curik keja org lain ni.. xberkat tu....

    ReplyDelete
  11. haloo sapa la yg buat keja xbek nak curik keja org lain ni.. xberkat tu....

    ReplyDelete
  12. comelnya love hijau tu..

    p/s:mmg sedih kalo hasil tulisan kita org curi.. kita penat2 taip senang2 je dia curi =_=

    ReplyDelete
  13. sekurang2nya ada sesuatu yg menenangkan jiwa..
    comelnya..

    ReplyDelete
  14. wallawei..dapat hadiah..best tuuu...boleh la melupakan rasa sedih dihati tu. kan kan kan
    Err..bro. ko nak gantung kat ner mianan kunci tu? hehehe

    ReplyDelete
  15. olololo..twet2nyeee ade love2 gituee.hehe

    ReplyDelete
  16. cantik...mentang2 blog hijau bende tue pun hijau jugak...mmg pencinta alam betul...:D

    ReplyDelete
  17. athirah : xmengapa.komplikasi..hahah..pinky pixie yang bikin..tapi kak azlina yang kasik.

    pinky pixie : hahaha..dye yang bikin, dye cakap cantik.. ;p ahahahaha..
    xkenal sangat pun. huhu..

    zaimah : sedang mencuba untuk bersabar..

    chemay : mintak ngan pinky pixie..tapi sekarang order ditutup kowt...

    anip : haha..ko nak keew?

    molmolla : haha..mungkin la kan, nak buat gading ke gadung..haha.aku lupe..

    marina anakcikbob : huhu..thanks beb...

    wert : sebuk lah kau..nak la tuu..

    penulis : nanty 1000 tahun pown xsampai lagi kat ko..hahaha..

    miecyber : thanks... :D

    niesz : name lagi mamat hijau.hahah..

    wanita mutalib : sangat2 geram...cumil kan bende tu.

    wen : ade la sumone... ;D

    amirrah zawani : ijau sangat cute...

    toyolkiut : erm..tenang cket dapat love tu..

    amry : aku nak gantung kat blog ni la kalau boleh..hahaa..

    echah mashuri : nak laa tuuu .. ;p

    zura : akak tu yang kasik, kite penerima ajaa.. ;p

    ReplyDelete
  18. cerita awal memang tak faham langsung la dear
    tapi tahniah sebab itu lah ganjaran bg org yang suka tolong org macam awak

    Peristiwa itu masih menghantui diriku...

    ReplyDelete
  19. princess momoy : huhu..xmengapa..memang xbagi owang paham.kui3...comel kan love tu.. ;p

    ReplyDelete
  20. ooo...aku ingat ko nak buat subang...hehehe..joking

    ReplyDelete
  21. amry : haha..subang pown boleh..

    ReplyDelete
  22. huuuu napa xgitau yang menilai tu? huuu eeeiii aku geram sampai nak gigit lappy huhu ( sabar-sabar) hehe

    ReplyDelete
  23. Wen : haha.tidak ingin memanjangkan isu..biarkan saje lah.
    :D

    ReplyDelete
  24. Baikkkk... CIKGU PAHAM.. hehe

    ReplyDelete
  25. hehe tap kannnn.....
    ehhehe ( gurau je.. cikgu xbek ngumpat wakakaka)

    ReplyDelete
  26. Wen : mane ade mengumpat pun... hahah

    ReplyDelete
  27. ( ayat seterusnya seolah ngumpat) hehehehhe

    ReplyDelete
  28. hasil keje pe yg kne curi..neway..epy ending..haha..

    p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

    ****KLIK GAMBAR FOTOGRAFI TERKINI DISINI****

    ReplyDelete
  29. saya paham!hehe..cantik keychain.. :)

    ReplyDelete
  30. cntik keychain 2..jge elok2..hjau 2..my fav kale ^^

    ReplyDelete
  31. besnye dapat hadiah...hehe...teringin gak nak hadiah....

    ReplyDelete
  32. cik zatie : order ngan pinky pixie.. ;p

    faiz : hasil karya yang dicuri...trimasss..

    kinn : trimas kerana paham.

    kiwi : hijau my fav kaler tuuu.. :D

    kaki bongkar : tersangat menarik.

    laman teman : huhu..nak kew, join la contest..
    :D

    ReplyDelete
  33. nak jugak....hu3
    tapi xnakla yg name arif.hee :P

    ReplyDelete
  34. sabor yer, arief mesti kuat menentang musuh! hehe tp xpe sbb beliau dpt pezen tuuu..best2

    ReplyDelete
  35. hamboi first pharagraph sungguh bermadah pujangga.. kelu sekejap.. hahaha..

    btw kamu hijau n gajah memang tak dapat dipisahkan,... =p

    ReplyDelete
  36. intankuterpilih : masterpiece...huhuh..

    alee aiden : haha..kalo nak yang name lain kene tempah baru la..hoho..

    d_LA : huhu..naseb baek dapat ijau. ;p

    fara : biasala..penyajak kebangsaan dulu.. ;p

    ReplyDelete
  37. kiutt

    eh
    klu boleh smua ko nak hijauu kerr haha

    ReplyDelete