THE BEST YET THE WORST PLACE

8:11:00 PM

salam.
selamat sejahtera.


apa khabar rakan-rakan sekalian.?
diharapkan sihat-sihat belaka, ingat mahu tulis dalam english.
tapi kemalasan dan ketidakrajinan menguasai diri ini.


sejak kebelakangan ini, semakin ramai orang yang berada berhampiran dengan aku dan yang aku
sayang jatuh sakit.
hal ini sangat menyedihkan bagi aku insan yang lemah lagi hina ini.
ada yang sempat aku ziarah, ada jugak yang tidak berkesempatan untuk bertemu mata.
sungguhpun begitu, aku doakan supaya mereka kembali sihat seperti dulu.


dalam hal ini, kebanyakan mereka yang sakit terpaksa dirujuk kepada HOSPITAL.





















dan di sini lah THE BEST YET THE WORST PLACE..
kenapa..???


THE BEST sebab...
kondisi mereka akan dipantau oleh Doktor dan Nurse yang bertugas.
jikalau berlaku sebarang kecemasan, Doktor dapat mengambil tindakan dengan segera.


THE WORST sebab..
sedih melihat mereka yang terpaksa menanggung kesakitan terutama yang kronik, lemah dan tidak bermaya.
seriously, sedih woooo..
MySpace


image : google.


pesanan penaja : jagalah kesihatan anda, sayangilah orang yang tersayang.

You Might Also Like

31 kutukan membina...

  1. betol2.
    tapi aku lagik kesian kat org sakit pastuh kena marah dgn doktor or nurse kat sepital kerajaan. kejam larh! hooo

    ReplyDelete
  2. AISHA SAAD : tu memang kejam.. xsuke.

    ReplyDelete
  3. kalu aq masuk sepital..
    mg nk lawat aq x.?
    hahahaaa

    ReplyDelete
  4. eh aku syg kau pe!!=P

    p/s:mudah2an mereka sentiasa dilindungi..

    ReplyDelete
  5. kebenyakan hosp *tut ta mesra kt pesakit . .
    terutama kpd pesakit yang na bersalin .
    1 masa uh, dowang terpaksa dan dpaksa bersalin awal even ta ckup bulan lagi .sian at baby dan ibunya yang ade setengah uh ad yg masalah lepas bersalin cara uh . .
    mencimenci da hosp yg macam uh .
    [berdasar an pengalaman .]

    ReplyDelete
  6. huhu..sesungguhnya sakit itu dapat menghapuskan dosa2 kecil..semoga org2 dsamping arief sihat2 dab tbh mengharungi segala dugaan..Amin..

    ReplyDelete
  7. WerT : kalau mg bayar pom aku xlawat gak..

    PenuliS : haha..thanks wei..

    yumi + najim : panjang betol dye komen.. ;p thanks for sharing..

    d_LA : time kasih dyla.. :D

    ReplyDelete
  8. alahai

    btol tu
    bgus dok spital..yg tanggung tu sadis tu

    ReplyDelete
  9. mknn depa pn worst jgk kn. isk isk

    ReplyDelete
  10. duhh, samalah kita. lemah betul kalau masuk hospital.

    ReplyDelete
  11. jangan risaukan orang jer, diri sendiri tu pun jaga jugak.......

    ReplyDelete
  12. sabar ye.

    Sesungguhnya Tuhan mengetahui apa yang umat Nya tidak ketahui.

    ReplyDelete
  13. terigt kt abg sy..dia pon sakit.cancer..hmm..doakan dia ye

    ReplyDelete
  14. mereka yg terpilih saja dpt menghadapi segala ujian yg ada sepanjang d hospital tu..segala kesakitan mereka diringakankan dari doa2 kita..bykkan berdoa..take care tau!=)

    ReplyDelete
  15. alinac lover : erm..kesian kan..

    Kimmy Ai : okeh...thankss..

    maCy : erm2..xsedap...

    Rara Nasiha : hehe..da la bau dye pown kite leh kenal..

    yumi + najim : asl senyom..?

    Noona : diri sendiri sudah terjage.kowt..

    qilarazak : betol tu.. :D

    sugar2 kapas strawberry : erm..ye, kita doakan same2..

    Roxy Zai : em2... thanks roxy..

    ReplyDelete
  16. cehhh...
    kalu mg mari pon aq x bayar la..
    hahaaa

    ReplyDelete
  17. sometime also important..
    huh

    ReplyDelete
  18. ini semua ujian drpd Allah..
    mungkin semua tu ada hikmahnya kan..

    ReplyDelete
  19. tula. ni maksu yt pun baru operate. duduk kat spital tu rase ngeri je nmpak keranda kat spital tu d sorong... huuuu~

    ReplyDelete
  20. WerT : huhu..

    Pinky Pixie : moga dye cepat sembuh yer.

    ReplyDelete
  21. musim kot. kat kampung sy dah 4 org meninggal dlm minggu ni...

    ReplyDelete
  22. haih
    tempat paling aku xsuka pergi ialah hospital sebab sedih kalau tgok orang sakit dekat atas katil tu

    P/S : Rasa Macam Nak Goreng Tepung Jer Operator Pizza Hut Nih

    ReplyDelete
  23. hospital tmpt terbaek :)
    doa agar mereka cpt sembuh ,

    ReplyDelete