BENDA YANG TURUN TATKALA HARGA MINYAK NAIK

6:15:00 PM

salam.
selamat sejahtera.






sudah lama rasanya tidak mengemaskini blog ini.
ini disebabkan oleh beberapa hal yang tidak dapat dielakkan, jutaan terima kasih kepada
semua yang masih sudi mengunjungi blog ini dan meninggalkan secebis komen.
ribuan maaf kerana tidak dapat membalas kunjungan anda sekalian.
beberapa hari yang lepas mamat hijau telah ke ibu kota untuk menjenguk ahli keluarga di sana.
sungguh jakun rasanya melihat pencakar langit di ruang angkasa sana.
MySpace


tatkala harga minyak dan barangan lain telah dinaikkan harga, pengguna terpaksa merombak kembali
cara perbelanjaan dan aktiviti seharian. oleh hal yang demikian, berbelanjalah dengan berhemah.


kalau kamu sekalian orang yang bijaksana, apakah yang tetap turun walaupun harga minyak melambung naik.??
.
.
.
.
.
.
.
HUJAN.
.
.
.
.
.


sungguh bosan setelah penat bekerja ini hari walaupun lebih banyak berehat dari bekerja.




pesanan penaja : kesihatan harus dijaga setiap masa tidak kira umur dan jantina.
MySpace

You Might Also Like

44 kutukan membina...

  1. skrg memang asyik turun jeh hujan ni, sampai line internet pun bermasalah.

    ReplyDelete
  2. apabila harga barang naik...seharusnya gaji kene kasi up jugak la kan..hahahah

    ReplyDelete
  3. Ateika : huhu...betui2..naseb baek kat kampung ni oke jeh..


    Cik Ila : tu yang paling betol nye..tapi xnaik2..

    Mknace : senyum....

    ReplyDelete
  4. hujan tu satu rahmat tapi jika berterusan ia juga boleh membaca kepada kebencanaan. tp ape yang berlaku tu semuanya ada hikmahnya.

    mengenai minyak tu... mmg tiap2 tahun naik... kalo gaji naik xper a gak.. ades

    ReplyDelete
  5. Izwan : benar.. :D

    Acul : tepat sekali..bile laa gaji mau up nih..hohohoho..

    ReplyDelete
  6. Miss : tawu xpe..besh je main ujan.. kan?

    ReplyDelete
  7. yup..hujan slalu turun..
    xpe, hujan tu kan rezeki.. xD

    ReplyDelete
  8. cik zaza : huhu..hujan itu rahmat.
    :D

    ReplyDelete
  9. terasa terbeban gak hrga minyak naik..huhu..

    ReplyDelete
  10. WerT : masih cuba untuk memahami maksud komen anda ini..hahahaha

    dayana : samela..bebanan yang sangat berat..

    ReplyDelete
  11. alhamdullilah..ALLAH masih memberi rahmat hujan pada kita;)

    ReplyDelete
  12. huhu,,jadi jakun sbb da lame x balik..

    ReplyDelete
  13. ohaiyo siniu . .
    hujan memang akan turuun walau un sang katakkatak ta memanggil . .
    haha . .

    ReplyDelete
  14. kalau la hujan tu leh tukar jadi minyak

    ReplyDelete
  15. line tenet pom asek down, trafik pelagi, down 2 earth laaa..hawhawhaw..

    ReplyDelete
  16. echah mashuri : betol tu echah.. :D

    apik pehe : haha..selamat pulang...

    yumi + najim : katak..oo..katak..

    E.d.Y : kene wat research tuu.. ;p

    d_LA : ea...cni okeh jer..hohoho..

    ReplyDelete
  17. petrol kan naik..
    xyah nek kenderaan dah..
    jlan kaki x yah gna petrol..hahaa

    ReplyDelete
  18. kalau hujan turun..nyanyilah lagu sudirman..hehe

    p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

    ****KLIK ENTRI TERKINI DISINI****

    ReplyDelete
  19. WerT : oooh...

    Faiz : boleh saja...trimas jugak sudi singgah sini.

    ReplyDelete
  20. My answer betul laa.. Now hujan lebat betul, nak jogging petang2 pun tak boleh :(

    ReplyDelete
  21. velasrizal : huhu..ayuh main hujan..

    PenuliS : suda..ari tu ag..hahaha..

    Sarah-rah-rah : joging jer..dalam hujan baru best.. ;p

    ReplyDelete
  22. x reti2 nk payung aku ke?ishhh..kemut tul!=P

    ReplyDelete
  23. hujan tu rahmat..minyak naik 2 tanda suh kita bejimat..;p

    ReplyDelete
  24. WerT : kelah...kelah..kelah..

    PenuliS : xreti..hahahahaha..

    afiqah yusof : betoi3...ayuh main hujan.. ;p

    ReplyDelete
  25. haha . .
    jangan nyanyi cam uh . .
    bahaya kalau siniu nyanyi . .

    ReplyDelete
  26. LOL!
    Kalau ujan naik maknanya hari na kkiamat de..

    ReplyDelete
  27. arief, lupa lak..
    arief telah di tag untuk join giveaway sumijelly n sekilas.
    jom join sini

    http://www.noorafzan.com/2010/12/giveaway-domain-dari-sumijelly-sekilass/

    ReplyDelete
  28. harga minyak naikkkk?????

    rilek cudahh...hehehe...

    ReplyDelete
  29. yumi : hahaha..bia laa..

    noorafzan : huhu..thanks, tapi macam sibuk cket sekarang nie..

    Myra Arshad : saye pown..turun jer..

    Noona : ceh2....rilek yer.. ;p

    ayu : betooooi.. :D

    ReplyDelete
  30. haaaa betul la..hujan yg turun heheh

    ReplyDelete
  31. hujan turun,kelopak mata pun asyik turun! hehehe:D

    ReplyDelete
  32. Roxy Zai : itu sudah semestinya.. ;D

    ReplyDelete
  33. sediakan payung sebelum hujan..
    nanti kalo dah sakit, tak dapat dah nak elak.. baik kita jaga kesihatan dr sekarang kan ;)

    ReplyDelete
  34. Amirrah Zawani : huhu..payung da ade..tapi xmo pakai..hahahah.

    ReplyDelete