TUTORIAL : TOP COMMENTATORS

12:33:00 AM

salam.
selamat malam.

hari ini, cikgu arief nak mengajar anak-anak untuk memasang widget top commentators.
widget ni paling penting untuk sesebuah blog bagi menarik minat pembaca untuk meninggalkan kutukan komen yang bernas.
tutorial ni aku just bagi coding nye bleh.??
hoho..kurang rajin nak explain 1 1..
tapi kalau xpaham bleh tanye..no problemo..

COPY code di bawah.

paste kat dalam html/javascript gadget tu..
tawu kan..??
kat yourBlogUrl tu tulis url blog kamu.
kat  quan tu tulis bilangan pengkomen yang hendak dipamerkan.
kat yourId tu tulis id kamu, contoh nye, tu blog ni, saya_arief.
jadi saya_arief xkan dikire la dalam calculation top commentators tu.

hint : gune ctrl+f untuk cari yourBlogUrl, quan dan yourId.
ade sebarang kemusykilan sila kemukakan ye..

pesanan penaja : terima kasih kepada yang sediakan coding ni.tapi aku da lupe siapa. selamat mencuba.


You Might Also Like

9 kutukan membina...

  1. PenuliS : haha..ko sengal.

    MiMiEy :) : selamat mencuba..kalau xjadi bagitaw ea...

    ReplyDelete
  2. kenapa x jd erk?
    dah try 2 kali dah

    ReplyDelete
  3. MiMiEy :) : xjadi ea...?
    ade error ape?

    ReplyDelete
  4. x tau lah,
    dah ikut ape yg awk suruh buat tp x keluar pon.

    ReplyDelete
  5. MiMiEy :) : taw gune page source x.? kalo x, mintak emel, nanty sy send coding dye..takot kat sini ade yang salah..sebab 1st time masukkan coding lam post ni.

    ReplyDelete
  6. erm, nie email nye.

    mychocholatelove94@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. MiMiEy :) : code ni da betol rase nye..xpelah, nanti akan di send..

    ReplyDelete