KAMU PASTI SUDAH DISABLE RIGHT-CLICK..?

12:24:00 PM


salam.

selamat sejahtera.


berehat sebentar daripada menerjah blog teman-teman.
ketika enak blogwalking tadi.
saya mendapati ramai blogger yang sudah disable kan right-click.
macam-macam message yang keluar.
ikot kreativiti masing-masing la kan.
mungkin ade sebab nye kamu disable kan function right-click tu.
contohnya xmau kasik orang lain copy kan.?
tapi kembali ke tajuk post di atas.
anda pasti ke suda disable sepenuhnya..?
kite kan bolleh gune function right-click tu dengan gune shortcut.
dalam ayat bm nye, saya masih boleh right-click di blog anda.
n saya boleh copy, kalau saya mahu.hihi.
search la kat google untuk shortcut tu.
ade blogger yang da disable semaksimum nya right-click n shortcut tu.
hoho..tapi ramai jugak yang x.
MySpace

image credits to google.

pesanan penaja : computer stuff is fun right..?
MySpace


You Might Also Like

26 kutukan membina...

  1. he...23x

    thank coz sudi komen kat blog gallery bro...

    oh...

    kat blog bro masih boleh je nk right click cuma dorg xboleh nk select n copy je...

    just nk tahu.. kat blog bokamu masih mampu membuat right click x..??

    if boleh.. bgtau bro ek

    ReplyDelete
  2. dlu mmg penah buat disable right click tue,. hehe. tp skrg dh buang dh sbb rimas pulak kalau nk ke blog lain x boleh right click. leceh jugak kn guna disable right click ni an .. wuuuu~

    ReplyDelete
  3. Bro Framestone

    same2..
    blog sape..?
    kuwang faham cket ni..
    sowie.

    ReplyDelete
  4. ♥ αmynαbillα ♥

    aah..sangat la merimaskan badan bende ni..
    :D

    ReplyDelete
  5. ya.ya.org bleh jg copy pic kat blog saya.hehe

    ReplyDelete
  6. kalau x bole right click pon..still bole copy gune ctrl+C kan? so.. baik x pyh.. wat semak je.. uhuu... dun like2

    ReplyDelete
  7. heee~
    shorcut yg tekan ctrl+c ker
    anyway,sajer jer buat disable right click
    style blogger skang.hehe

    ReplyDelete
  8. ermmm... entah aku sebanar paham dalam tak paham ni

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi try function disable right click ni

    ReplyDelete
  10. kalo dh tau tu sharelah..hehehe..

    ReplyDelete
  11. buat pe nk disable?
    hoho..melecehkn je..rimas kot.

    mmg itu hak msing2..but just pk la..yg suke plagiat ni adalah blogger yg x beretika.

    xmatured

    ReplyDelete
  12. btol tuh...kalo nk bukak tab baru nk tgk older post pom xleh..haishh-_-"

    ReplyDelete
  13. menarik, tp xtertarik nak buwat. hurm

    ReplyDelete
  14. Diyana Zulkifli

    haha..bagus la..mari kopi mengopi..
    :D

    ReplyDelete
  15. LuVidA^^

    huhu..memang semak pown..
    banyak lagi selain ctrl+c..
    explore la ye..
    :D

    ReplyDelete
  16. syahira ariff

    style ea..
    bagos la..
    :D
    lebih kuwang la tu ctrl+c.

    ReplyDelete
  17. kodok hijau the ghost writer

    asal owang lain paham, ko xpaham..?

    ReplyDelete
  18. ~ ReD ~

    hoho..
    bagos la..
    xyah try..
    :P

    ReplyDelete
  19. Dee

    hihi..kene share ke..?
    kedit xcukup la plak..
    hoho.

    ReplyDelete
  20. sugar2 kapas strawberry

    ntah la..xde sebab nk disable kan.
    katekan tidak pade plagiat.
    :D

    ReplyDelete
  21. echah mashuri

    huhu..
    sabar na..
    jangan emo2..
    :D

    ReplyDelete
  22. n i k l i s a

    same la.
    nampak bez..
    tp xnk wat.

    ReplyDelete
  23. ala leceh la yg tutup function right klik tu nak bukak link baru pun susah tau huhu

    ReplyDelete
  24. aku tak kesah pun kalo orang nak curik2 entri aku.... itu tanda entri aku bergaya dan hebat dan menjadik pujaan kan...??? he he.... laiepun aku nyampah ngan box yang dok kuar kat certain blogs tu......

    ReplyDelete
  25. Miss ...

    erm2..
    sangat la leceh..
    :D
    jadi bek xyah wat.

    ReplyDelete
  26. .s.o.f.i.a.

    haha...ko ade copy aku punye x..??
    wink2..
    :D

    ReplyDelete