EKSPRESS MAUT

5:03:00 AM

salam.

selamat sejahtera.


aku telah selamat tiba di kampung semalam.
hari ini baru nak update.
semalam penat sangat.
bas yang aku naik semalam adalah salah 1 daripada ekspress maut.
pemandu bas terbabit memandu secara melulu, berbahaya dan cuai.
aku suda kecut perut dalam bas tu..
MySpace
lapar dan dahaga tidak ku rasakan sama sekali.
mane tak nye, berapa ratus kali entah brek secara mengejut.
tu xkira lagi insiden-insiden yang boleh mengakibatkan kemalangan.
memang kurang akal la sikit pemandu bas tu semalam.
bulan ramadan yang sepatutnya mendidik kita supaya lebih bersabar
tidak dihiraukan oleh masyarakat.
pengguna jalan raya mementingkan diri sendiri tanpa
memikirkan risiko dan bahaya yang boleh menimpa mereka dan pengguna jalan raya yang lain.
semoga ramadan ini dapat mengajar kita menjadi insan yang lebih baik.
amin.

image : google.

pesanan penaja : actions speak louder than words.
MySpace

You Might Also Like

26 kutukan membina...

  1. heee.. itulah y bahaya tu.. tahunya nak laju jer kerjanya...

    nanti kalo jadi apa2 mula la gelabah.. ish22..=p

    ReplyDelete
  2. sbb tu la aku rela naik train je.. even lambat dan terhegeh2, tapi rs selamat... rs secure... kalau naik bas, haram aku tak leh tenang... driver break mngejut, aku pun ikut tekan skali kaki kat lantai bas...

    ReplyDelete
  3. yeah pnh naik bus cmtu otw nk blik kelate hri tuh..msa tu nk raya..then otw nk blik tu jmpa polis ke jpj..pakcik tu kena saman..puas hati sy!

    ReplyDelete
  4. Bahaya betul. pemandu bas pun tak terfikir ke dia bawak berpuluh nyawa?
    tanggungjawab berat. tapi tak tahu lah mana dia campakkan tanggung jawab tu. Anyway, alhamdulillah kan. selamat sampai.
    Syukur

    ReplyDelete
  5. fara

    hoho..ntah la..
    xpikir panjang dowang ni.

    ReplyDelete
  6. cahayachenta

    haha.
    nak wat cam ne da xde train dari t'ganu..
    :D

    ReplyDelete
  7. sugar2 kapas strawberry

    em2..kene saman baru padan muke kan..
    xreti2 nak bawak elok2..
    :p

    ReplyDelete
  8. SarahSyahira

    ntahla..
    xtaw la ape yang die pikir..
    tp nasib baik la sampai jugak.
    syukur.

    ReplyDelete
  9. marina anakcikbob

    sayang jugak ko kat aku ea..
    :P

    ReplyDelete
  10. bahaya sungguh tu...nasib baik la x accident kan...lynn dah lama rasanya tak naik bas express nie...

    ReplyDelete
  11. bas tu lorat nk bersahur kot
    keh keh

    ReplyDelete
  12. dapat bayangkan mcm manalah rupenye menahan kecut dlm bas...

    drg nie xserik2 ke xcident yg jd...issshhhhh..

    ReplyDelete
  13. LyNn HaMzAh

    huhu..em2,memang nasib baik..
    bahaya btoll..

    ReplyDelete
  14. syahira ariff

    haha..
    ade ke lorat nk b'sahur.
    :P

    ReplyDelete
  15. Zura

    huhu..cam ne leh bayangkan..?
    :p
    ntah..
    xreti2 nk amik iktibar.

    ReplyDelete
  16. tu la... orang nak join balik sekali ko sombong..... (naseb bek ko sombong... kalo tak skali ngan aku join naik bas maut tu)

    ReplyDelete
  17. .s.o.f.i.a.

    haha..dengki ke ape ni..
    :p

    ReplyDelete
  18. kenapa dia bawak bas cenggitu?
    kucing dia nak beranak ke dah tak sabar nak balik tengok?

    ReplyDelete
  19. daisy

    die nk tolong isteri die kupas bawang kowt.
    :D

    ReplyDelete
  20. xpe, yg pntg da slmt smpai
    T_T

    slmt berpose~

    ReplyDelete
  21. ppemandu bas tu dh lapo tu..hak2..sbb tu nk ilgkn lapa dia break cmtuu..

    ReplyDelete
  22. Anip™

    ntah la..
    die lapa giler kowt.

    ReplyDelete