TERIMA KASIH CIKGU

4:33:00 PM


salam.

selamat petang.
how's ur day..??
good or bad..?
petang ini, ingin dikongsi bersama pengalaman dengan cikgu ni.
tak kisah la lecturer ke, prof ke aku bedal cikgu je semua.
pada asas nya tugas mereka mendidik kan..
tak penting sangat gelaran tu...kowt.
aku lebih senang panggil cikgu...haha..
aku hanye lah seorang pelajar biasa.
yang sedang belajar di sebuah institusi pendidikan.
pencapaian akademik aku hanya lah biasa.
aku dalam kelas bukan nye nak dengar sangat ape yang cikgu ajar kat depan.
fikiran aku melayang entah ke mana.
tapi, bila mana cikgu tu bagi pesanan atau nasihat yang b'kaitan dengan masa depan kami
aku menjadi fokus..aku tekun mendengarnya..
aku paling suke bila masa cikgu bagi cerita.
tak kisah la cerita ape, janji xberkaitan sangat dengan pelajaran..
setiap kisah yang di dengarkan, ade pengajaran nya.
segala pesanan yang telah diberikan oleh guru-guru ku,
telah dan akan ku jadikan pedoman buat ku.
TERIMA KASIH CIKGU.
JASAMU AKAN KU KENANG.

image : google.

pesanan penaja : ini bukan entry hari guru, ini adalah tulisan ikhlas dari lubuk hati si kerdil yang poyo ini.
MySpace

You Might Also Like

18 kutukan membina...

  1. sampai ke universiti nama cikgu tuh melekat pada aku. habis aku tibai pgl cikgu :)

    ReplyDelete
  2. Kekdg bila jumpa cikgu lama,segan lak.hehehe...ditanyanya memcm.haih..cikgu2..

    ReplyDelete
  3. sama2. jasaku akan kamu kenang~ :)

    ReplyDelete
  4. molmolla

    huhu..
    same la kiter..
    bez panggil cikgu ag..

    ReplyDelete
  5. PenuliS

    aku ingat nak jadi cikgu la nanty..
    boleh..?

    ReplyDelete
  6. budak chOmel

    asal lain je bunyik..?

    ReplyDelete
  7. haha.
    ingat time mula2 masok ipt dulu..
    selalu tersasul panggil cikgu.
    d:

    mata memang mengantuk kalau bab study.
    tapi kalau bab melencong tempat lain, mmg fresh gle!.


    ENTRY BARU ; Baru Ni Nak Buat Review Twilight.

    ReplyDelete
  8. annadzirah

    haha..same la.penah gak cam tu..
    da name pelajar kan..kui3..

    ReplyDelete
  9. kalo cikgu ngaja tak bercerita out of topic tak best lah .

    bile die bercerita, bg kite melayang kejap, mood nak study tu dtg.


    selamat hari guru. kekeke

    ReplyDelete
  10. elmo blurb

    haha..betul tu...
    selamat hari selase..

    ReplyDelete
  11. dah kalau cikgu asik nk bcerita pasal pengajaran, bilanya nak start pembelajaran..? (err..apa ayat aku ni?:D)

    21 Tip Bagi Yang Sukar Solat Subuh (Bhgn 1)

    21 Tip Bagi Yang Sukar Solat Subuh (Bhgn 2)

    ReplyDelete
  12. hahaha
    belajar xmoh dgr..tapi bile cikgu bercerita kusyuk plak..hehehe
    memang dah biasa sgt...:))

    ReplyDelete
  13. ~ ReD ~

    haha..xyah la belaja...kui3.

    ReplyDelete
  14. Wanie-san

    hiihii..kamu pown begitu kah..?

    ReplyDelete