GREEN BUILDING

6:25:00 PM


salam.

selamat sejahtera.
pernah dengar Green Building..??
tatkala dunia kita di serang bermacam jenis pencemaran dan
pemanasan global ni.
konsep green building ni la harus diterapkan dalam pembangunan kita.
dengan penggunaan sumber tenaga yang renewable.
kesan pemanasan global dapat dikurangkan, pencemaran pun leh kurang kan sekali.
tengokla pics yang aku rembat dari google kat bawah ni.
smart gak konsep bangunan dye.
lagi cantik dari yang ada skarang ni.


gambar atas ni kat jepun rase nye.









images credit to google.

pesanan penaja : ayuh kurangkan pencemaran, hijau itu indah bukan..??

You Might Also Like

40 kutukan membina...

  1. nice blog with green building.I am writing similar blog as well..cheers and good luck to you..
    cut down ur electricity bill by replacing inverter air cond..etc..

    ReplyDelete
  2. kiki Solar Girl

    huhu..
    thanks for dropping by.

    ReplyDelete
  3. cantik gaks..kat Msia ni, habis sume yg hijau nak ditarah...huhu

    ReplyDelete
  4. hrap2 lepas ni byk bangunan kt mesia gune teknologi green building ni :)

    ReplyDelete
  5. ~ ReD ~

    entah la..
    anti sangat ngn pokok2 ni.xtawu nape.

    ReplyDelete
  6. ♥ αmynαbillα ♥

    harap2 la kan..
    baru la bersih cket alam ni.
    kowt.

    ReplyDelete
  7. kalau boleh saya nak buat kat kampus nie.. =.= panas sangat.. terutama blok tesl.. XD

    ReplyDelete
  8. P A U L I N E

    huhu..betull.xde la panas sangat kan nanty.

    ReplyDelete
  9. sye suke green color....;)
    hmmm,nice klu kerajaan dpt bt sampai thap itu...

    ReplyDelete
  10. nur aisya humaira

    huhu..same la..
    green is nice kan..

    ReplyDelete
  11. tersangat2la oke kalau kerajaan bole buat bnda ni.save earth!

    ReplyDelete
  12. sugar2 kapas strawberry

    yeah..ini la semangat yang kite nantikan..
    :D

    ReplyDelete
  13. green color terapi mate yg paling mujarab...;)
    ble tgk keindahan alam,pokok2 color hijau...sgh cantik,segar bugar jdi mate...kn2??;)

    ReplyDelete
  14. ayuh! saye mulekan sgn memakai baju ijau dahulu. muleyh? ;p

    ReplyDelete
  15. nur aisya humaira

    ea..baru tawu lak..
    tapi hijau memang indah..
    huhu

    ReplyDelete
  16. ishh2,mende ni sejak azali ler...
    sye slalu gak bt...

    ReplyDelete
  17. hijau tu mendamaikan..menenangkan...

    ReplyDelete
  18. ouh.. green building erh??
    patutla your blog warna hiau...
    mahu mengamalkan konsep cintai warna hijau erk???
    ahaha... ye yer jerk! =p

    ReplyDelete
  19. kalu tmpt kita, cnfrm ular buat rumah (kalu mcm pic atas tue) hahhaa

    ReplyDelete
  20. e. indah

    haha..betol gak tuu..
    :D

    ReplyDelete
  21. wow, gmbar betul ka itu. awesome.

    ReplyDelete
  22. nati mu watla umoh mu gni...

    sejuk mato sejuk ati..

    ReplyDelete
  23. dah la cantik...

    kan?

    tak payah nak cat2..

    ReplyDelete
  24. Pinky Pixie

    ade yang betul.
    ade yang konsep je.

    ReplyDelete
  25. marina anakcikbob

    huhu..asal bes..?

    ReplyDelete
  26. cikTi

    nati aku suruh ayoh aku wat.

    ReplyDelete
  27. awak...awak...ada award utk awak...:D

    amikla kat sini

    ReplyDelete
  28. dekat kelatan pon ada green building, putik..pusat tarbiyah islam kelantan...markas pas..aku nampak hijau jer hahahahaa

    ReplyDelete
  29. kodok hijau the ghost writer

    haha...tanah tumpah darah aku tu..
    :D

    ReplyDelete
  30. fara

    maaf ya.
    komen kamu baru diterima.
    blogger punye problem cket.
    iya..amalkan konsep ijau ni..
    cantik bukan..?

    ReplyDelete