shortcuts or click2..?

11:13:00 AM


salam..
selamat pagi...
suda sarapan kah.?
aku belom lagi, tggu kowt2 ade orang nak belanje..
pada pagi yang indah ini mahu bercerita mengenai shortcuts.
jalan pintas, atau ape2 pown lah yang kamu panggil..
selalunya, kamu m'gunakan apa..?
MySpace
s'cut / click button2 tuh dalam urusan ngan komputer ni..
bagi aku yang kurang mahir ini lebih gemar m'ggunakan s'cut.
gune s'cut ni lebih cepat cket, efficient,
dan nmpak hebat cket.kowt.
tp sekarang ni, da berlambak shortcut kowt..
mampuih mahu ingat smua..
aku ingat yang biase2 saje..
MySpace

ctrl+b, ctrl+i , ctrl+p, ctrl+s, ctrl+d, ctrl+left click, ctrl+a, ctrl+x, ctrl+c, ctrl+j, ctrl+alt+z
haha...untuk bnyk aplikasi..
tp yang paling common nye copy, paste, cut, bold, italic dll.
sila beri tunjuk ajar.
saya budak baru belajar.

image credits to google.

pesanan penaja : mau pegi cari tiket bus..suda mau pulang ke kampung nanti.
MySpace

You Might Also Like

4 kutukan membina...

  1. Miss ...

    xde kongsi ape pown ag..
    huhu..
    baru intro..

    ReplyDelete
  2. erk,aku xreti sgt shortcut2 nie.haha..stakt kopi pes tue ley r..haha..

    ReplyDelete
  3. irahehe

    haha..xpe..lame2 nanty expert la..

    ReplyDelete