hebat sungguh mat salleh

10:36:00 AM

salam..

ape khabar smua..?
suda lama tidak update blog, since xley nk ping kat GB
jadi malas cket..ag pown bukan ade owang rindu pown kat blog ni.
ye dak..??
MySpace
today i will story about mat n minah salleh.
this two person i found at the bus ekspress stop..
adess..susah la mau tulis lam omputeh ni.
aku jumpe dowang ni mase bus tengah brenti kat kedai makan.
aku tengah syok2 layan lagu..
tibe2, mate ku t'pandang depa ni.
mamat salleh tu isap rokok, awek dye duk sebelah makan2.
then, come the best part..
mamat tuh da abes isap rokok, dye buang puntung rokok tu
lam tong sampah derr..
amacam perokok2..?
ni mat salleh, bukan owang kampung kiter..
betapa prihatin nye dengan kebersihan..
adess...then, awek dye lak..
dye xisap rokok, tp die t'jumpe 1 puntung rokok kat tempat dye.
dye pown amik then buang lam tong sampah..
ha...lagi hebattt..
aku pown xbuat cam tu..
aku memang tabik super power extra ginseng la.
owang luar plak yang nk jage kebersihan negara kita.
kita x pown.
sadis..

pesanan penaja : merokok xde faedahnye.
MySpace

You Might Also Like

22 kutukan membina...

  1. org putih ni selalu mmg pembersih arr wehh

    ReplyDelete
  2. Miss ...

    kenape orang kiter xmacam tu..?

    ReplyDelete
  3. dorg mat saleh nih sivik tinggi...
    pernah makan kat mcd...
    ade sekumpulan mat saleh tuh dorg sume buang sendiri sampah2 n bekas2 mknn dlam tong smpah mcd...
    kite org malaysia nih da makan tinggalkan ajer...

    ReplyDelete
  4. ierahazira

    haa..
    tu lagi hebat..
    aku pown xde wat gitu.
    hihi.

    ReplyDelete
  5. malu kan rakyat mesia sendri buang sampah merata2..ish.ish.

    ReplyDelete
  6. budak chOmel

    malu3..
    insaf kejap.

    ReplyDelete
  7. seyes malu la lau ade kt situ . nmpk sgt org msia ni agk pgotor . lg bnci bler ade yg ludah merata lepas isap rokok . yuks !

    ReplyDelete
  8. diorang mmg jge alam sekitar..knape kte x mcm tu ye? huu~~

    ReplyDelete
  9. caca

    malu2..
    trimas sudi singgah.

    ReplyDelete
  10. shaa bonitaa

    tu la persoalan dye..
    kenape kite xmacam tu.

    ReplyDelete
  11. wah,,,bgus pesanan awk tuh,,,tp ad jugak pelancong yg xjage kebesihan,,,tp klu nk cmpare ngn owng kite,,,huh,,,,orng kite lg truk kan,,,,ehhehe,,,xmo ckp lebih,,,ku tggalkn jejak kaki disini,,klu free,,,menapak la ke blog ku,,,hehhehe

    ReplyDelete
  12. wahh kagum den...kalau akak, belum tentu lagi hahaahaha

    ReplyDelete
  13. Kancilbiru

    haha..same la..
    sivik dowang tinggi giler.

    ReplyDelete
  14. org m'sia kne blaja sivik la nmpknye..bg meningkatkn sivik minded masing2...

    ReplyDelete
  15. Ervina Razali

    betul..
    yang da pakai civic ramai.
    tp kesedaran sivik xnaik2.

    ReplyDelete
  16. rokok dicipta oleh yahudi...tapi mereka taboo dgn rokok.kenapa diorang cipta rokok tapi tak hisap rokok?diorang dah kaji,rokok menyebabkan otak lembab...

    ReplyDelete
  17. dorg klu x jga kebersihan kat negara sendiri kna denda.cm singapore and belanda kn?

    kt negara dorg gak mana pkai plastic bag.pkai paper bag je.

    ReplyDelete
  18. SyimaSyaz

    hem..betol tu..
    ape la kebaikan isap rokok ni ea..?
    xde kowt.

    ReplyDelete
  19. sugar2 kapas strawberry

    hem..ye kowt..xtaw la plak..
    cintailah kebersihan..

    ReplyDelete
  20. @ fulas

    sayangi agama, bangsa, dan negara

    ReplyDelete